Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού στους υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδεια

Με επείγον έγγραφο που απέστειλε στις μονάδες υγείας της ευθύνης του και αποκαλύπτει το ygeionomikoi.gr, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, δίνει εντολή, με ισχύ από την Παρασκευή 7 Αυγούστου, «υποχρεωτικά όλοι οι εργαζόμενοι Νοσοκομεία, Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ θα υποβάλλονται σε test COVID-19 μετά την επιστροφή τους από την κανονική τους άδεια και πριν την ανάληψη της υπηρεσίας τους». Κι αυτό, όπως αναφέρει, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών και των εργαζομένων.

Αντίστοιχο έγγραφο με αυτό της 6ης ΥΠΕ, σχετικά με τα τεστ που πρέπει να υποβάλλονται οι υγειονομικοί με την επιστροφή τους από την κανονική άδεια και το οποίο επίσης αποκαλύπτει το ygeionomikoi.gr, εξέδωσε και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης. Προχωρά όμως ένα βήμα πιο πέρα: ζητεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων οι εργαζόμενοι που υποβάλλονται στα τεστ να μην ασκούν καθήκοντα μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων της εξέτασης.


Αλαλούμ με τα τεστ των υγειονομικών,
υπό αίρεση οι προσεχείς κανονικές άδειες

Όπως σχολιάζει το ygeionomikoi.gr, η εντολή αυτή οδηγεί σε ακύρωση ή μετάθεση των κανονικών αδειών που φέτος δίνονται με το σταγονόμετρο μιας και η επόμενη ομάδα εργαζομένων περιμένει την προηγούμενη προκειμένου να πάρει άδεια.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των τεστ καθυστερήσουν μερικές μέρες τότε οι εργαζόμενοι που είναι έτοιμοι να πάρουν κανονική άδεια θα κληθούν να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την απουσία των εργαζομένων που θα περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Μιλάμε για το απόλυτο αλαλούμ που μόνο οι φωστήρες του υπ. Υγείας θα μπορούσαν να το δημιουργήσουν.


Πηγή