Απόψεις: “Κορονοϊός και Κυπριακή εκπαίδευση” του Γ.Αυξεντίου

Γράφει ο Γίαννης Αυξεντίου ,Μέλος Κινήματος Μαθητών,Αρχισυντάκτης “Μαθητογραφήματα”,Μαθητής Κύπρου Γ Γυμνασίου

Ο κορονοϊός είναι μία πραγματικότητα και επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο. Επηρεάζει εκτός του φορέα της Υγείας, τον φορέα της Παιδείας, της Εκπαίδευσης. Δεν επηρεάζει όμως παντού με τον ίδιο τρόπο και θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στο πως επηρεάζεται η εκπαίδευση στην Κύπρο.

 

   Δεν θεωρώ απαραίτητο να αναφέρω ότι τα σχολεία είναι κλειστά εδώ και δύο περίπου εβδομάδες. Αξίζει να κάνω αναφορά στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη το θέμα της εκπαίδευσης τώρα που τα σχολεία έκλεισαν.

 

   Η τηλεκπαίδευση ήταν και είναι για πολλούς μαθητές άγνωστη λέξη, λόγω κουλτούρας. Οι μαθητές και η κοινωνία της Κύπρου δεν έχουν την παραμικρή υποδομή στην τεχνολογία στην εκπαίδευση, κάτι που καθιστά την εφαρμογή της έκτακτα γόρδιο δεσμό για το σύστημα και δυστυχώς δεν διαθέτουμε σπαθί για να κοπεί.

 

   Στην Δημοτική εκπαίδευση ξεκαθαρίστηκε ότι η εφαρμογή είναι αδύνατη και περιορίστηκαν στην αποστολή επαναληπτικών ασκήσεων (όσα σχολεία κατάφεραν) μέσω ΜΚΔ.

 

   Στην Μέση Γενική εκπαίδευση, ελάχιστα σχολεία οργανώθηκαν με πλατφόρμες και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πω πως το δικό μου σχολείο καινοτόμησε. Άλλα πάλι δεν έχουν καν επαφή με τους μαθητές τους.

 

   Εάν η κυβέρνηση Αναστασιάδη, μετά το πέρας αυτής της δύσκολης περιόδου δεν προσπαθήσει να εισάγει την τεχνολογία στην εκπαίδευση, τότε ο κυπριακός λαός είναι άξιος της μοίρας του…

 


Πηγή