Η «ΕΝΩΣΗ» ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στα δικαστήρια της Πάτρας βρέθηκε χθες η διοίκηση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», στο πλευρό των πρώην εργαζομένων της εταιρείας ALPHA GREEN, που μέχρι και το Νοέμβριο του 2018 διαχειριζόταν το εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Ξερόλακα του Δήμου Πατρέων.

Η ALPHA GREEN αποχώρησε από το εργοστάσιο δίχως να καταβάλει οφειλόμενους μισθούς και αποζημιώσεις απόλυσης στους επί σειρά ετών εργαζόμενούς της. Μάλιστα την 30η Νοεμβρίου 2018, ημέρα αργίας για την Πάτρα, η εταιρεία είχε προγραμματίσει διαδικασία παράδοσης-παραλαβής με τη διάδοχο του έργου εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα είχε καλέσει τους εργαζόμενους υποτίθεται να παραλάβουν τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας και τις αποζημιώσεις τους.

Όπως απεδείχθη όμως η ALPHA GREEN σχεδίαζε να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, ζητώντας τους να υπογράψουν εντυπα οικειοθελούς αποχώρησης προκειμένου να καρπωθεί τα ποσά των αποζημιώσεων. Όμως η παρουσία μελών της «ΕΝΩΣΗΣ» στο χώρο αιφνιδίασε τους εκπροσώπους της εταιρείας, οι οποίοι, με πρόφαση ότι τελικά θα προσφέρουν (γενικά και αόριστα) εργασία σε όλους τους εργαζόμενους κάπου αλλού, δίχως να προσδιορίζουν τόπο και χρόνο απασχόλησης, επιχείρησαν να διαφύγουν αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας κάλεσαν την αστυνομία, η οποία προσήλθε επί τόπου στο σημείο, οδηγώντας τους παριστάμενους εκπροσώπους της εταιρείας στο αστυνομικό τμήμα, όπου και υποβάλλαμε μήνυση στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο σήμερα και κατόπιν αιτήματος της εργοδοσίας αναβλήθηκε για το 2020.

Εμείς θα είμαστε και τότε εκεί, δίπλα στους συναδέλφους, στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος – μέλος μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ