Συρία: Ελληνική κοινότητα και Σύριοι τίμησαν στη Δαμασκό το Ελληνικό ΟΧΙ

σύριοι

Τα εκατό χρόνια παρουσίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Δαμασκό και η Εθνική Γιορτή “ΟΧΙ”.

Με τη ευλογία και την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννη Ί γιόρταζε η Ελληνική Κοινότητα στη Δαμασκό την Εθνική Γιορτή του ΟΧΙ, η οποία συμπίπτει φέτος με τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Κοινότητας.

Στη εκδήλωση παρόντες ήταν: η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Rima Qadiri, ο Πρόεδρος της κοινότητας κ.Habib Saloumi, η Βουλευτής κα. Amira Stephanou, οι Πρόξενοι κ. George Qatini, κ. Ayoub Hanna, κ. Hazem Daniel, τα μέλη της Κοινότητας και πολλοί άλλοι από τους κατοίκους της Δαμασκού.

Μετά τη Δοξολογία, απευθύνθηκε ο Μακαριώτατος στο εκκλησίασμα μιλώντας για τις ισχυρές και ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τα δύο κράτη, Συρία και Ελλάδα, από την μία, και το παλαιότατο Πατριαρχείο Αντιοχείας με τη Εκκλησία της Ελλάδος από την άλλη. Όπως και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Είναι τραγικό ότι μιά ξεπουλημένη κατεστημένη Ελλάδα δεν θέλει να έχει ούτε καν διπλωματικές σχέσεις με την Συρία! Ντροπή για όλους μας!

Επιτέλους μήπως ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τη Συρία; Ως πότε θα επιμείνουμε σε αυτή τη λάθος απόφαση του 2012;


Πηγή