Στην Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία Novartis για Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα

INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στη Βουλή διαβιβάζεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η δικογραφία από τις έρευνες για το πώς «στήθηκε» η υπόθεση Novartis.
Η δικογραφία έχει σταλεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος θα την προωθήσει στο κοινοβούλιο, όπου θα αποφασιστεί εάν θα ελεγχθούν πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνα από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία στην διαχείριση του συνόλου των ερευνών.
Στις καταθέσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονόμασαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη.
Έχουν επίσης καταγγείλει πως ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση.
Μετά ταύτα η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής η Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.
Παράλληλα η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.


Πηγή