ΛΑ.Ε: Εξαγγελίες Μητσοτάκη-Υποσχέσεις στον λαό, καθαρές παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο

μητσοτάκη

Μέτρα που αποτελούν υποσχέσεις και παραπέμπουν στο απώτερο μέλλον είναι οι εξαγγελίες που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ.

Τα πιο συγκεκριμένα όμως από αυτά είναι παροχές προς το μεγάλο κεφάλαιο αφού μειώνει τον φόρο στα μερίσματα στο 5% από 10%, που το είχε μειώσει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ (ήταν 15%) και μειώνει τη φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις για τα (εισοδήματα του 2019) από 28 στο 24%.

Η προβαλλόμενη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα μέχρι 10.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2020, έχει πολύ μικρή ωφέλεια, η δε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία έχουν λεηλατηθεί θα έχει ως συνέπεια την μείωση των αποθεματικών τους και φυσικά την μείωση των συντάξεων.

Η τάχα αύξηση της αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης των ελαστικά απασχολούμενων είναι υποκριτική, αφού δεν συνδυάζεται με μέτρα για την σταθερή μόνιμη απασχόληση και την προστασία των εργαζομένων.

Στο θέμα που μένει σταθερός ο πρωθυπουργός είναι του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και άλλων παραγωγικών τομέων.

Συνολικά οι εξαγγελίες Μητσοτάκη είναι υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό και καθαρές παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο, τις οποίες θα πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός.

Η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη ήταν μια πρώτη απάντηση της κοινωνίας και θα έχει συνέχεια.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλες τις αριστερές και αντιμνημονιακές ριζοσπαστικές δυνάμεις σε κοινή δράση με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για να μην συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας και περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας.


Πηγή