Έφυγε ο δημοσιογράφος, ο φίλος και αγωνιστής Αλέξης Οικονομίδης

δημοσιογράφος

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αλέξης Οικονομίδης, φίλος και αγωνιστής από τα μαύρα χρόνια της χούντας, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Εργάστηκε στο «Ριζοσπάστη», στην «Πρώτη», τον «Αθήνα 9,84», τον «Flash», την «ΕΡΑ», ενώ διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή» και τον «Αδέσμευτο της Κυριακής» .

Ο Αλέξης Οικονομίδης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έφτασε έως τις πτυχιακές εξετάσεις για να γίνει γιατρός.

Η ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο Αλέξης Οικονομίδης διέγραψε μια σημαντική πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία και άφησε το αποτύπωμά του στην αξιόπιστη ενημέρωση. Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενο του, ευπρεπής, ευαίσθητος και ευγενής προς όλους κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων. Εργάστηκε πάντοτε με όρους επαγγελματικής αξιοπρέπειας και προσωπικής ανεξαρτησίας χωρίς ποτέ να κάνει έκπτωση στις αξίες που πρέσβευε».

Η πολιτική κηδεία του Αλέξανδρου Οικονομίδη θα γίνει αύριο Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 μ.μ. στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι “ο Αλ. Οικονομίδης υπήρξε ο ορισμός της εντιμότητας της αξιοπρέπειας, της ταπεινοφροσύνης και της ευπρέπειας. Καλό σου ταξίδι Αλέξανδρε για κόσμους που ονειρεύτηκες και μας μάγεψαν σε σκληρά “χρόνια” “.


Πηγή