Τρίμηνη παράταση για την ρύθμιση των 120 δόσεων στην Εφορία

INTIME NEWS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τρίμηνη παράταση της διορίας για την ρύθμιση χρεών προς την Εφορία σε 120 δόσεις ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου, αντί για την 28η Ιουνίου που ισχύει σήμερα, όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας.
Το ενδιαφέρον των οφειλετών είναι μεγάλο. Ήδη περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν υποβάλει αίτηση.
Η κ. Παπανάτσιου σημείωσε πως η μετάθεση θα διευκολύνει τους πολίτες ενόψει των εκλογών του Ιουλίου, καθώς αυτό το διάστημα δεν εφαρμόζονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί και συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ρυθμίσεις.
Σημείωσε πως έχει ήδη υπογράψει την σχετική εντολή, η οποία θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες.
Η νέα διορία ευθυγραμμίζει το χρονοδιάγραμμα για τα χρέη προς την Εφορία με την προθεσμία για τις εκκρεμότητες προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την μετάθεση της διορίας για τις δηλώσεις εισοδήματος έως τις 29 Ιουλίου. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.


Πηγή