ΝΔ: Δεύτερη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας η Μαριέττα Γιαννάκου

Σε μια ακόμη κίνηση υψηλού συμβολισμού πρoβαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ορίζοντας στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την πρώην υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου. Είχε προηγηθεί επιλογή του πρώην ανώτατου δικαστικού και υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου.
Στο πρόσωπό της, όπως αναφέρουν πηγές της Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να τιμήσει μια γυναίκα πολιτικό, η οποία αντιμετώπισε με σθένος και δύναμη όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πολιτική της δράση αλλά και στην προσωπική ζωή της. Έδωσε, σημειώνουν, αξιέπαινη μάχη με τα προβλήματα υγείας και σκληρό αγώνα ως υπουργός για να προωθήσει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, χωρίς να κάνει πίσω ούτε στις αντιδράσεις όσων αντιτάσσονταν στις αλλαγές, όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο.
Για την τελευταία και τιμητική θέση, ο αρχηγός της ΝΔ τοποθέτησε τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο οποίος δεν είναι καν κομματικό μέλος και η επιλογή του έγινε για να συμβολίσει τα ανοίγματα που θέλει να κάνει η ηγεσία της Πειραιώς στις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.
Μαζί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρουσιάσει και το Κυβερνητικό Πρόγραμμα σε ειδική εκδήλωση που γίνει στη 1μμ στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Την παρουσίαση του Προγράμματος «για Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα» θα κάνει ο ίδιος κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να δεσμευτεί προσωπικά για το τρίπτυχο των προτάσεων του που συνοψίζεται στη μείωση φόρων και εισφορών, στη δημιουργία νέων δουλειών και στην ασφάλεια της καθημερινότητας των πολιτών.


Πηγή