Tσίπρας: Δεν θα είχα πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφη

«Δεν θα είχα πρόβλημα αν υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφη, δεν με αφορά η προσωπική τους ζωή και πού κάνουν διακοπές» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Alpha, αναφερόμενος σε σχετικό ερώτημα που του απηύθυνε η ΝΔ.
Φιλοξενήθηκα παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας, στο σκάφος μιας συνεργάτιδάς μου, δεν το διέψευσα, έχω το δικαίωμα να επιλέξω κάποιες προσωπικές στιγμές να τις κρατήσω για μένα. Δεν το αρνήθηκα δεν έχω να κρύψω κάτι. «Αυτό είχε δημοσιοποιηθεί στα Νέα του κ. Μαρινάκη, και δεν το διέψευσα γιατί δεν είχα λόγο» πρόσθεσε δε.
Η 13η σύνταξη είναι ολόκληρη, αλλά όχι για όλους ανέφερε εξάλλου ο πρωθυπουργός, καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο της ΝΔ να δεσμευθεί αν εγγυάται τη μονιμότητα των μέτρων που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.
«Ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 1,2 δισεκ. ευρώ τα 400 εκατ. πάνε σε ελαφρύνσεις φόρων, στον ΦΠΑ σε εστίαση, στο να πέσουν τα τρόφιμα, και το μεγαλύτερο κομμάτι πηγαίνει στους συνταξιούχους, εκεί που δεν θα επέλεγε ο κ. Μητσοτάκης, που ήταν και τα πρώτα θύματα της κρίσης. Αυτό έχουμε αυτό δίνουμε. Είναι μια 13η σύνταξη. Μια ολόκληρη σύνταξη επιπλέον για συντάξεις έως 500 ευρώ, και από κει και περά διαβάθμιση. Οι περισσότεροι θα πάρουν ολόκληρες συντάξεις, κάποιοι 70%, κάποιοι 30%» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το θέμα που ανέκυψε με την επταήμερη εργασία, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν έκανε κάποιο σφάλμα. Είπε ό,τι πιστεύει… Μια βαθιά αντιλαϊκή αντικοινωνική ατζέντα, ότι το οχτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη ανέφικτη, ότι το δώρο δεν πρέπει να δίνεται… Η θέση του είναι ακραία νεοφιλελεύθερη θέση που υποστηρίζουν κάποιοι ακραίοι στον ΣΕΒ που λέει ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας πρέπει να μπορούν να βάζουν τους εργαζομένους επτά μέρες την εβδομάδα.
«Έφερε ως παράδειγμα τον Παπαστράτο άλλο η 7ημερη λειτουργία της επιχείρησης μίλησε για καινοτομία. Και το ‘80 ίσχυε 7ημερη λειτουργία με 8ωρο και πενθήμερο. Ήξερε παρά πολύ καλά τι έλεγε. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο και του ξέφυγε. Γι’ αυτό δεν θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου επειδή δεν θέλουν οι συνεργάτες του γιατί θα του φύγουν τέτοια μαργαριτάρια. Έκανε γκάφα… Θέλει να οδηγηθούμε σε εργασία – λάστιχο» επέμεινε ο κ. Τσίπρας.
«Η δική μας πολιτική είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Θεωρούμε ότι ανήκουν σε αυτούς. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι ότι οι συνταξιούχοι είναι στον Καιάδα» ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Η Ελλάδα, σημείωσε, δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε.
«Κ. Βέμπερ να κάνετε κουμάντο στη Γερμανία και τη Βαυαρία όχι την Ελλάδα. Αν επιμείνουν κάτι ακραίοι θα κάνουν καλό στην προεκλογική μου εκστρατεία» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν.
«Οι ευρωεκλογές είναι ντέρμπι, στις εθνικές εκλογές δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότατα στο εκατομμύριο να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης» επέμεινε. Αν χάσει ο κ. Μητσοτάκης τις ευρωεκλογές, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τον έχω αντίπαλο στις εκλογές του Οκτώβρη.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως «πείραμα μεταδημοκρατίας αυτό που ζούμε στον τόπο». «Και στις 26 του Μάη θα ξέρουμε αν ο ελληνικός λαός αντιδράσει σε αυτό το πείραμα, το οποίο ζήσαμε έντονα τον Ιούλιο του 2015. όπου όλα τα μέσα ήταν απέναντι αλλά ο λαός άκουσε αυτά που προσπαθούσα να αρθρώσω» σχολίασε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια».
«Το πολιτικό κόστος της συμφωνίας των Πρεσπών μεταβάλλεται σε όφελος» εκτίμησε μάλιστα ο κ. Τσίπρας. Κατηγόρησε την κ. Γεννηματά ότι με την απόφασή της κατά της συμφωνίας έσυρε το ΚΙΝΑΛ πίσω από το εθνικιστικό άρμα του κ. Μητσοτάκη.
«Οι Τούρκοι δεν έχουν την δυνατότητα ουσιαστικών γεωτρήσεων» τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ τόσο ισχυρή στήριξη και τόσο ισχυρές συμμαχίες. Η Τουρκία κρατά αλλοπρόσαλλη και επιθετική στάση. Μονομερείς ενέργειες εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου δεν θα γίνουν ανεκτές» υπογράμμισε, προειδοποιώντας με μέτρα και οικονομικές κυρώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την Άγκυρα να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.


Πηγή