ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙΥΕ: Επίσκεψη αντιπροσωπείας στα Τρίκαλα

Τα προβλήματα των σχολικών καθαριστριών τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε το τοπικό σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Τρικάλων.

Η συγκέντρωση των σχολικών καθαριστριών – καθαριστών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Τρικκαίων παρουσία του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς επίσης και αντιπροσωπείας της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», με επικεφαλής τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο και τους Σπύρο Βογιατζή και Στέλιο Τσιάκαλο Μέλος ΔΣ ΟΙΥΕ και Αν. Γραμματέα ΕΝ.ΕΡΓΑ αντίστοιχα.

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης οι σχολικές καθαρίστριες του εξέφρασαν την αγωνία και τη δυσαρέσκειά τους, για την μη υλοποίηση των υποσχέσεων που είχαν δοθεί από το αρμόδιο υπουργείο για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Παράλληλα εξέφρασαν τους φόβους τους για την μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης που κυοφορείται που θα έχει ως αποτέλεσμα την μη χρηματική κάλυψη τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναφορά έγινε και για την συνάντηση αντιπροσωπειών στην Αθήνα το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης με κυβερνητικούς παράγοντες.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις της Αντιπροσωπείας των ΕΝ.ΕΡΓΑ με τοπικούς παράγοντες και εργαζόμενους της περιοχής σε εμπορικά καταστήματα και ιδιωτικές επιχειρήσεις.