Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει άμεσα εκλογές, τονίζοντας πως κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα ενώ πρόσθεσε πως μόνο έτσι θα πάψει επιτέλους η χώρα να ζει στη σημερινή της παρακμή.
Σε συνέντευξη στο Open, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και κληθείς να θέσει τον πήχη των εκλογών, έθεσε τον στόχο του για τις εκλογές λέγοντας πως «είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές».
«Για μένα η κάθε δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες. αυτό το οποίο μου λένε οι συμπολίτες μου, δεν είναι τόσο "τιμωρήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάντε πιο σκληρή αντιπολίτευση", αλλά δύο πράγματα. Πρώτον, "δεν αντέχουμε άλλο" διότι η κοινωνία είναι καταπιεσμένη και η μεσαία τάξη εξοντωμένη από τους φόρους. Και δεύτερον, "πες μας τι μπορείς να κάνεις εσύ, για να μας κάνεις τη ζωή μας καλύτερη". Οι ευρωεκλογές, λοιπόν, εφόσον δεν έχουμε ως τότε εθνικές εκλογές, θα είναι μία ευκαιρία, να μιλήσουμε και γι' αυτό. Για το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα, πρωτίστως για την οικονομία, αλλά και για όλα τα θέματα που τους αφορούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για υποκρισία αλλά και θράσος του Αλέξη Τσίπρα, να δηλώνει σήμερα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει τις ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια, τις οποίες η δική του πολιτική υπονόμευσε.
«Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για οικονομική διπλωματία στα Βαλκάνια ας αναλογιστεί τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες της δικής του πολιτικής» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και θύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είναι ο υπαίτιος της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που οδήγησε στο ξεπούλημα των βαλκανικών θυγατρικών τους στους Αυστριακούς και τους Γερμανούς που «σήμερα τον υμνούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών». «Με τα δικά του τερτίπια και του κ.Βαρουφάκη ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Η υποχρέωση στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση ήταν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες όλες τις βαλκανικές τους θυγατρικές. Σε ποιους τις πούλησαν; Στους Αυστριακούς και στους Γερμανούς, στους βασικούς μας ανταγωνιστές στα Βαλκάνια» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε πως αυτή «προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων» προσθέτοντας ότι βόλευε τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικανούς να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ σε αυτή τη συγκυρία. Μάλιστα επανέλαβε την πεποίθησή του ότι ο κ. Τσίπρας πήρε ανταλλάγματα για τη συγκεκριμένη του επιλογή. Σε ερώτηση της Έλλης Στάη για το αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας «αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις» απάντησε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό» προσθέτοντας ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».
Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Σας δίνει την εντύπωση ο κ. Τσίπρας ότι αισθάνεται άνετα με την απόφασή του, κι ότι μπορεί εύκολα να εξηγήσει αυτά τα οποία λέει στους Έλληνες πολίτες; Γιατί άραγε δεν κάνει ανοιχτές συζητήσεις διαλόγου με τους συμπολίτες μας και να τους εξηγήσει την άποψή του, αντί να πηγαίνει περιτριγυρισμένος από ΜΑΤ, προστατευμένος σε κλειστά περιβάλλοντα; Ας πάει να το κάνει, λοιπόν, στην Μακεδονία, να πείσει και τους συμπολίτες μας εκεί, να πείσει και τους επιχειρηματίες ότι αυτή η συμφωνία είναι προς όφελός τους».
«Θα παρότρυνα τον κ. Τσίπρα με όσο μεγάλη ένταση διαφημίζει τη μεγάλη "επιτυχία" της συμφωνίας, με την ίδια ένταση να προσκαλεί τους ξένους επισκέπτες, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, και να τους πηγαίνει στην Πέλλα. Για να αντιληφθούν επιτέλους όλοι ότι εδώ υπάρχει μία ιστορική παρακαταθήκη η οποία είναι πολύ βαριά, είναι ταυτισμένη με την ιστορία αυτής της χώρας και δεν μπορεί να εκχωρηθεί με τόσο μεγάλη ευκολία» είπε.
Απαντώντας στη Φώφη Γεννηματά για τη φράση της περί του κινδύνου παλινόρθωσης της Δεξιάς, ο κ. Μητσοτάκης ήταν οξύς λέγοντας πως: «η παλινόρθωση της Δεξιάς ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο σαν κι εμένα, μού ακούγεται ένα σύνθημα ολίγον κούφιο, ολίγον παρωχημένο, ίσως βγαλμένο από μια ρετρό αντίληψη για την πολιτική».
Σε ό,τι δε αφορά μάλιστα την άποψη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ότι θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ μόνο αν συνέπραττε στην ίδια κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Η αντίληψή μας για το ήθος και το ύφος της εξουσίας είναι τόσο διαφορετική που με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω κανένα περιθώριο συμπόρευσης, συνεργασίας σε κανένα απολύτως επίπεδο. Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους Δεν το λέω γιατί έχουμε μια διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, αλλά γιατί έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο, τη συντήρηση, την άσκηση της εξουσίας. Και στο κάτω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο δοκιμάστηκε 4 χρόνια στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μνημονιακότερος των μνημονιακών πρωθυπουργών και εκτιμώ ότι στην κάλπη θα υποστεί μια σφοδρή αποδοκιμασία".
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες ανεξαρτήτως, όπως είπε, της κομματικής τους προτίμησης. «Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν και μακριά από εμένα αυτές οι λογικές. Ήταν λογικές διχαστικές, ήταν λογικές που τροφοδότησαν με δηλητήριο την πολιτική ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε αυτή τη λογική του διχασμού με πολύ μεγάλη συνέπεια. Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν. Θα σεβαστώ την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και την επόμενη μέρα, εφόσον οι πολίτες με εμπιστευθούν, θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.
Τέλος σε ερώτηση για το brain drain ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε έναν στίχο του Νίκου Πορτοκάλογλου. «Έγραψε ένα τραγούδι, πριν από 25 χρόνια. "Τα καράβια μου καίω". Και μέσα στους στίχους λέει κάπου "από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα, ώσπου να 'βρω νερό, γιατί ανήκω εδώ". Αυτός ο στίχος κάπου μας ακουμπάει όλους. Ακουμπάει και τη γενιά του brain drain. Απλά, ξέρετε ποια είναι η διαφορά; Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στο πείσμα και στην τρέλα. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω. Δηλαδή, η αγάπη μας για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλά μια ρομαντική αναζήτηση ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για να μπορεί κάθε νέος να εργαστεί, να κάνει οικογένεια στη χώρα μας και να ζήσει τη ζωή του όσο καλύτερα μπορεί. Αυτό είναι το σχέδιο μου, αυτός είναι ο στόχος μου. Τα πιο πολλά λόγια που ακούω από ηλικιωμένους ανθρώπους, δεν είναι για τη σύνταξή τους. Με ρωτάνε, "τι θα κάνεις για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας, να μη φύγουν από την Ελλάδα". Αυτό, για μένα, είναι το μεγαλύτερό μου μέλημα. Η επόμενη γενιά από εμάς, από μένα, η γενιά των παιδιών μου, ενδεχομένως. Γι' αυτούς δουλεύουμε. Και το σχέδιο της επόμενης μέρας σ' αυτούς απευθύνεται, ώστε να μην είναι μόνο από πείσμα και τρέλα η παρουσία μας στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή