Προς μηδενική ανάπτυξη οδεύει η ιταλική οικονομία

Η Ιταλία οδεύει προς μηδενική ανάπτυξη το 2019, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, ο οποίος ωστόσο δεν προβλέπει να καταθέσει διορθωτικό προϋπολογισμό.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικότερη επιβράδυνση της ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη και η Ιταλία το 2019 οδηγείται προς το μηδέν», σχολίασε ο Τρία.
«Η Γερμανία καταγράφει επιβράδυνση και κατά συνέπεια το πιο παραγωγικό κομμάτι της Ιταλίας καταγράφει επίσης επιβράδυνση. Και καθώς η Ιταλία εδώ και χρόνια καταγράφει ανάπτυξη μία μονάδα λιγότερη σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οδηγούμαστε προς το μηδέν», συνέχισε ο Ιταλός υπουργός.
«Κανείς δεν μας ζητεί διορθωτική νομοθεσία, οπότε το αποκλείω», υπογράμμισε.
Μέχρι στιγμής η ιταλική κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν η ακροδεξιά Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων, προέβλεπε ανάπτυξη 1% για φέτος.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμούν ότι η αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ θα φτάσει το 2019 το 0,6%, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εκτιμά στο 0,2%.
Η μεγαλύτερη εργοδοτική ένωση της Ιταλίας, η Confindustria, είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι προβλέπει τελμάτωση της ανάπτυξης της χώρας για το 2019 και αύξηση μόλις το 0,4% το 2020.


Πηγή