Μητσοτάκης: Θέλω σύγχρονο καπιταλισμό με κοινωνική δικαιοσύνη

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Την πεποίθησή του ότι η ευημερία στο σύγχρονο καπιταλισμό πρέπει να μοιράζεται «με πιο δίκαιο τρόπο» εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Figaro, αναλύοντας το σχέδιο της ΝΔ.
O πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε ένα μοντέλο οικονομικού φιλελευθερισμού που θα προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη και δίνει έμφαση στην κοινωνική προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά πολιτών. «Η Ελλάδα θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες που θα δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής μετά τον λαϊκισμό» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε στον λαϊκισμό την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το 2015, προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και δεν έχει ψευδαισθήσεις».
Συνεπώς, αναφέρει «δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια με τους πολίτες, η αλήθεια θα επικρατήσει».
Επανέλαβε ότι οι Έλληνες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, και μιλάει για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα βασίζεται στην ανάγκη αναγέννησης της Ελλάδας.
«Από εμάς εξαρτάται η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας υλοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκτήσουμε μία αποτελεσματική διοίκηση και ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ταχύτερη απονομής δικαιοσύνης», υπογραμμίζει.
Μιλώντας για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές δηλώνει: «Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου. Και θα κάνουμε άνοιγμα και σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, σε πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και μέλη άλλων πολιτικών χώρων».
Για τα Σκόπια και τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι είναι σταθερά αντίθετος και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις της ΝΔ, προκειμένου να αμβλύνει τις επιζήμιες συνέπειές της.
«Δεν μπορώ να την καταγγείλω στην παρούσα φάση, αλλά, ακριβώς επειδή είμαι αντίθετος στη συμφωνία, θα κάνω ότι είναι δυνατό για να εμποδίσω την ένταξη αυτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν κρίνω ότι αυτό είναι απαραίτητο».
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικού βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις εάν δεν πληρούνται τα κριτήρια στα 35 ενταξιακά κεφάλαια.
«Σε αυτή τη διαδικασία η φωνή της Ελλάδας θα ακουστεί» σημειώνει.


Πηγή