Στ. Γιαννακίδης: Ανοίγει ο δρόμος για τη μετεγκατάσταση του οικισμού Αναργύρων Αμυνταίου

Ανοίγει ο δρόμος για την οριστική μετεγκατάσταση του οικισμού Αναργύρων, μετά τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει η κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook, «έπεσαν» οι υπογραφές για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του οικισμού Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, στη Φλώρινα, συνολικού ύψους 42.400.000 ευρώ.

Η ένταξη γίνεται μετά από αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που είναι αρμόδια για όλες τις ενέργειες μέχρι την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης, συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακίδης.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, με την υπογραφή ανοίγει ο δρόμος για την οριστική μετεγκατάσταση του οικισμού Αναργύρων, μετά τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει η κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ. Έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την τροποποίηση του πλαισίου που διέπει, πλέον, τις απαλλοτριώσεις και μετεγκαταστάσεις οικισμών.


Πηγή