Στ. Αραχωβίτης: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον αγροτικό κόσμο «όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε αποκλεισμούς του διαλόγου» αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχολιάζοντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων να μην προσέλθει σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό, Σταύρο Αραχωβίτη, για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου υπογραμμίζεται ότι όλο το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του έχει αποδείξει ότι είναι ανοικτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, όπως έγινε σήμερα που ο κ. Αραχωβίτης συναντήθηκε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων από τη Μεσσηνία.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο υπουργός από τις 14 Δεκεμβρίου έχει απαντήσει γραπτά σε ένα προς ένα τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, από την οποία ζητούσε, έστω και την ύστατη στιγμή, να προσέλθει σε διάλογο και να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση.

«Είμαστε εδώ στο ΥπΑΑΤ καθημερινά για όσους πραγματικά επιδιώκουν την εξεύρεση λύσεων μέσα από διάλογο» επισημαίνεται και τονίζεται πως «οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν τι έχουμε ήδη καταφέρει για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, αλλά και τη χάραξη προοπτικής για τον πρωτογενή τομέα».


Πηγή