Ραντεβού με τα συναρμόδια υπουργεία υπό Δραγασάκη ζητούν οι αγρότες

Στην κυβέρνηση επέρριψαν ευθύνες για το γεγονός ότι δεν θα προσέλθουν στον διάλογο οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει».

Σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας – μέλος της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε ότι «ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, επιμένει να γίνει ο διάλογος μόνο μαζί του την Τετάρτη και απορρίπτει το αίτημα των αγροτών να γίνει ο διάλογος με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης».

«Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης, που δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει. Επιμένουμε για ακόμη μια φορά και ζητάμε να συναντηθούμε με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Καλούμε τους αγρότες να βγουν στον δρόμο. Είναι η μόνη λύση για να πετύχουμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης» σημείωσε.

Ο κ. Μαρούδας χαιρέτισε τη στάση των αγροτών που έχουν βγει στα μπλόκα στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας και τόνισε πως «είναι σημαντικό οι αγρότες να καταλάβουν ότι μπορούν να κερδίσουν από τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις».

Απόψε οι αγρότες πραγματοποιούν σύσκεψη ώστε να αποφασίσουν τις μορφές για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή