Μεξικανός ΥΠΕΞ: «Δεν υπερασπιζόμαστε τον Μαδούρο»

Η κυβέρνηση του Μεξικού επιχείρησε σήμερα να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπερασπίζεται τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μια μέρα μετά αφότου ευρωπαϊκές χώρες, ακολουθώντας τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, αναγνώρισαν τον ηγέτη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο αρχηγό του κράτους της λατινοαμερικανικής χώρας.

«Δεν υπερασπιζόμαστε τον Μαδούρο, ούτε το καθεστώς του, ούτε λαμβάνουμε πολιτική θέση, θέλουμε να υπάρξει διάλογος», δήλωσε ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρντ και σημείωσε πως «δεν συντασσόμαστε με καμία πλευρά, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του».

Πολλές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης συντάχθηκαν χθες με τις ΗΠΑ και τις χώρες που συγκροτούν την Ομάδα της Λίμα, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, της Βραζιλίας και του Καναδά, αναγνωρίζοντας τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας και ζητώντας τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Το Μεξικό υπήρξε ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Μαδούρο, ωστόσο, οι σχέσεις με τη Βενεζουέλα αναθερμάνθηκαν μετά την εκλογή του Μεξικανού αριστερού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που προσκάλεσε τον Μαδούρο στην ορκωμοσία του τον περασμένο μήνα.

Η κυβέρνηση του Λόπες Ομπραδόρ δηλώνει ότι ακολουθεί μια πολιτική ουδετερότητας και μη παρέμβασης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters


Πηγή