Καμμένος: Η στάση του Τσίπρα για τον Μαδούρο είναι ίδια με του Ερντογάν

«Δεν θα ήθελα να δω τον κ. Τσίπρα να καταθέτει σήμερα στεφάνι στο Μαυσωλείο του Κεμάλ, του σφαγέα των Ποντίων και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Εγώ γι’ αυτό το λόγο δεν πήγα στην Τουρκία ως υπουργός» δήλωσε ο Πάνος Καμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Νίκολας Μαδούρο ιδία με αύτη του Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ο Τσίπρας σε αυτό το θέμα έχει παρασυρθεί από μια «ομάδα γερόντων» του Μαξίμου, που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «χαρισματικό», προτιμώντας να εστιάσει την κριτική του στην ομάδα των «γερόντων», δηλαδή τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Θανάση Καρτερό. που συνεπικουρούμενοι από στελέχη όπως ο Π. Σκουρλέτης και ο Ν. Φίλης επεδίωκαν ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο να απομακρύνουν τους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.
Μιλώντας στο Οpen, ο κ. Καμμένος δεν διέψευσε ότι συζητά την προσχώρηση στους ΑΝΕΛ του ανεξάρτητου και πρώην Χρυσυγιτη βουλευτή Κουκούτση, λέγοντας ήταν πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας, τον γνωρίζει πολλά χρόνια, και δεν ανήκει στο σκληρό ναζιστικό χώρο. Σημείωσε πάντως ότι δεν έχει ακόμη συντμηθεί μαζί του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος Δημήτρης Κουκούτσης.
Ο τέως υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «διέλυσε τους ΑΝΕΛ γιατί βρήκε τοίχο στα σοσιαλιστικά ανοίγματα του», και διερωτήθηκε «για ποια Κεντροαριστερά μιλάμε όταν συνεργάζεται με την κύρια Παπακώστα, την κ. Κοντούρα και τον κ. Κόκκαλη».
Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν εκβιάζει τον πρωθυπουργό, παρότι «τον στενοχώρησε», και παρότι κάλυψε τον κ. Κοτζιά ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Καμμένο έχει ποινικές ευθύνες για την υπόθεση με τον Τζορτζ Σόρος. Μάλιστα, την Τρίτη ενέπλεξε τον τέως υπουργό Εξωτερικών και σε μια ακόμη υπόθεση που άφορα τους χειρισμούς του στη Λιβύη.


Πηγή