Εμμένει η Αθήνα για τις 120 δόσεις

Μετά το τελεσίγραφο των θεσμών μέσω της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πηγές του υπουργείου Εργασίας διαβεβαίωναν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσει κανονικά.
Η έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ρητά στην δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει άμεσα στην ρύθμιση των 120 δόσεων σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία προτού παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία για τις επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης.
Λίγο αργότερα πηγές του υπουργείου Εργασίας υποστήριζαν ότι η ρύθμιση θα προχωρήσει αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για τις τεχνικές λεπτομέρειες.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών και αυτό έχει γίνει γνωστό και στους θεσμούς. Όπως αναφέρουν, οι παρατηρήσεις τους κάθε φορά που επίκειται μία ρύθμιση είναι πάντα αυτού του τύπου.
Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, πηγές του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι η αύξησή του ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, γεγονός που θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και θα ενισχύσει τη θετική δυναμική της οικονομίας και της απασχόλησης.


Πηγή