Βενιζέλος: Να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας ο Γιάννης Βαρουφάκης

Την κλήση του Γιάνη Βαρουφάκη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για όσα αναφέρει στο πρόσφατο βιβλίο του περί ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου χρηματοδότησης της χώρας το 2015, ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή για να διερευνηθεί το πώς η χώρα «πέρασε ξυστά από την καταστροφή και τον εφιάλτη». «Όλα αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης αφορούν ένα μείζον συνταγματικό θεσμό που είναι η διακυβέρνηση της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με το αίτημα του κ. Βενιζέλου συμφώνησε και η ΝΔ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να επιδιώξουν να κληθεί ο κ. Βαρουφάκης βάσει του κανονισμού που επιβάλλει στην πλειοψηφία να υιοθετεί προτάσεις που υπογράφονται από τουλάχιστον τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί μετά τις διακοπές του Αυγούστου. Πάντως η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σημείωσε ότι επιθυμεί να περιφρουρήσει το κύρος της επιτροπής και να μην ακολουθεί τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Πηγή: NEWS 24|7