Θεοδωράκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαζέ με τους ΑΝΕΛ υπερασπίζεται τον παλιό κόσμο. Υπερασπίζεται όλα τα λάθη που έχουν κάνει παλιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κρατικίστικη παιδεία, ισχυρές συντεχνίες, συμφέροντα και κομματικές παρεμβάσεις» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών επεσήμανε: «Οι παιδαριώδεις διάλογοι μεταξύ τους, όπως αποκαλύπτονται σήμερα από τον κ. Βαρουφάκη, τρομάζουν. Οι άνθρωποι αποδεικνύονται όχι μόνο τυχοδιώκτες, αντιδημοκράτες και τριτοκοσμικοί, αλλά και επικίνδυνα άσχετοι».

Ο ίδιος σημείωσε, μάλιστα, ότι ο κ. Τσίπρας φέρει μεγάλη ευθύνη για τις επιλογές του, τις οποίες πλήρωσε ο ελληνικός λαός με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ καθώς «ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν κάποιο περιθωριακό γραφικό στέλεχος». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «ο πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά τα σχέδια για τα οποία μιλά απαξιωτικά τώρα».

Για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου ανέφερε  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ότι σε ζητήματα Παιδείας «η υποκρισία μερικών είναι μεγάλη» καθώς «στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και μετά ξιφουλκούν εναντίον των ιδιωτικών σχολείων και των μη κρατικών πανεπιστημίων».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του κινήματος: «Κοινωνική δικαιοσύνη, όμως, υπάρχει όταν όλοι έχουν μπροστά τους όλες τις ευκαιρίες και δεν είναι ανάγκη να αναζητήσουν λύσεις στο Λονδίνο ή την Βοστώνη».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι: «Πολλοί στην ΝΔ νοιάζονται μόνο για την επόμενη ανακαίνιση του κομματικού κράτους και δείχνουν την ίδια ανοχή σε συμφέροντα και συντεχνίες» και παράλληλα «αδιαφορούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπερφορολογούνται για να διατηρούνται οι κομματικές πελατείες στο δημόσιο».

Το κόμμα του δεν είναι, όπως ανέφερε, «δέσμιο ούτε από συμφέροντα, ούτε από συντεχνίες» και είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μεγάλες τομές, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακόμα και σε επιμέρους θέματα λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συμφωνίας με μια κυβέρνηση που παίζει συνεχώς παιγνίδια με τους θεσμούς», ενώ υπογράμμισε ότι στα θέματα δικαιοσύνης «ο δρόμος που έχουν πάρει οι κυβερνώντες είναι πλέον πολύ επικίνδυνος».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Καμμένου σημείωσε ότι το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας καλύπτει τον υπουργό Άμυνάς του «μαρτυρά πολλά». «Δεν είναι η πρώτη φορά που τον καλύπτει, ούτε και η τελευταία. Θα υπάρξουν και άλλες. Μπροστά στο μοίρασμα της εξουσίας κάθε νομικό ή ηθικό εμπόδιο καταρρέει» σημείωσε χαρακτηριστικά.