Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη δικαιοσύνη

Συνεχίζεται η επίθεση που δέχεται από την Κυβέρνηση ο θεσμός της Δικαιοσύνης, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αλλά δεν είναι ανεξέλεγκτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η “Ώρα αποφάσεων.”

“Στον έλεγχο ποιων, άραγε, και με ποιες διαδικασίες, υπάγεται η Δικαιοσύνη; Στον λεγχο των Πολάκηδων; Στον έλεγχο της κυρίας Θάνου, του κ. Καρανίκα ή στον έλεγχο των δήθεν αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα, που αποκαλύπτονται, πλέον, ως το μακρύ χέρι της εκτελεστικής αντίληψης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αναλαμβάνει να «σωφρονίσει» τους απείθαρχους;

Υπάρχει κάποιο κενό στο Σύνταγμα ή, μήπως, πλησιάζει η ώρα που το Σύνταγμα θα αναγορευθεί από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως το μεγαλύτερο «θεσμικό εμπόδιο»;

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο ευτελισμός της λειτουργίας της Βουλής και η υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου. Στα διάφορα νομοσχέδια, γίνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής αποδεκτές, σωρεία εκπρόθεσμων και παντελώς άσχετων μα τα συζητούμενα νομοσχέδια τροπολογιών. Σε αυτή την, ρητά αντίθετη με τον κανονισμό της Βουλής, λειτουργία, πρέπει να προστεθεί και η ψήφιση, του συνόλου σχεδόν των νομοσχεδίων, με διαδικασίες επείγοντος ή κατεπείγοντος.

Όλα αυτά, ο κ. πρόεδρος της Βουλής τα απέδιδε μέχρι πρόσφατα, στο κατεπείγον λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα. Σήμερα αποκαλύπτεται και στον πλέον αδαή ότι απλά πρόκειται για έλλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας και κυριαρχία μιας ετσιθελικής –φασίζουσας αντίληψης για τη λειτουργία των θεσμών.

Είναι προφανές, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν νιώθει ικανοποιημένη μόνο με την κατάληψη του κράτους και την πελατειακή χρήση του, στα πλαίσια της εκτελεστικής της εξουσίας. Επιθυμεί την καθυπόταξη και των άλλων δύο ανεξάρτητων εξουσιών, που είναι πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Της νομοθετικής και της δικαστικής.

Είναι παρήγορο που η Δικαστική Εξουσία υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της, την ώρα που η νομοθετική, μέσω της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχει υποταγεί.

Πολλοί αναρωτιούνται αν, με τέτοια βροχή ρουσφετολογικών τροπολογιών, έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέδειξε ότι γι’ αυτήν, προεκλογική περίοδος είναι κάθε μέρα της θητείας της. Έστω και αν αυτό σημαίνει κατάλυση της θεσμικής συγκρότησης του κράτους.”