Ποτάμι: Ακόμα ένα μπαράζ τροπολογιών στη Βουλή αυτές τις ημέρες

«Με τον τρόπο που νομοθετούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα, ακυρώνουν την ισονομία και ισοπολιτεία και προάγουν την ευνοιοκρατία και τη φαυλότητα» υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Ποταμιού.

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας: «εν μέσω θέρους, η αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση καταθέτει τις τροπολογίες ανά πεντάλεπτο, σε άσχετα νομοσχέδια. Συνεχίζουν να νομοθετούν μέσω τροπολογιών, όχι μόνο παραβιάζοντας κάθε αρχή καλής νομοθέτησης αλλά και επιδεικνύοντας ανερυθρίαστα μια πλήρη απαξία προς τη Δημοκρατία».

Επίσης, διευκρινίζει ότι «η κατάχρηση της δυνατότητας εισαγωγής τροπολογιών δεν είναι, βέβαια, κάτι νέο για το ελληνικό κοινοβούλιο. Όμως την τελευταία διετία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο. Από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει φέρει στη Βουλή 56 νομοσχέδια και 88 κυρώσεις διεθνών συμφωνιών» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υπήρξε φειδωλή σε ό,τι αφορά την νομοθετική της πρωτοβουλία δια της ευθείας οδού, η οποία περιλαμβάνει διαβούλευση και διεξοδική συζήτηση στη Βουλή, δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου στην νομοθέτηση δια της πλαγίας οδού των τροπολογιών: 501 φορές θυμήθηκαν οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι κάτι έχουν ξεχάσει, μια σούπερ επείγουσα διάταξη που έπρεπε να περάσει την τελευταία στιγμή, γιατί αλλιώς θα καταστρέφονταν το σύμπαν. Το ξαναλέμε για να γίνει σαφές το μέγεθος της κοροϊδίας: οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέταξαν μόνο 56 νομοσχέδια ενώ κατέθεσαν 501 τροπολογίες».

Τέλος, σημειώνει ότι οι βουλευτές της κυβέρνησης «εκτός από τις 501 υπουργικές τροπολογίες φρόντισαν να κάνουν δεκτές και μερικές δεκάδες από τις 607 τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές – κι όχι υπουργοί – στο ίδιο διάστημα. Το κόλπο με τις βουλευτικές τροπολογίες είναι γνωστό στους παρεπιδημούντες στην κοινοβουλευτική Ιερουσαλήμ: Οι τροπολογίες αυτές δεν είναι συνοδεύονται από έκθεση του γενικού λογιστηρίου για τις δαπάνες που προκαλούν και δεν αναρτώνται δημόσια. Είναι ένα μέσο προώθησης ρουσφετιών, το οποίο, ταυτόχρονα, προφυλάσσει εκείνους που προωθούν το ρουσφέτι από την αρνητική κριτική».