Κενό περιεχομένου το ιδεολόγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία

«Λάθος» αντίπαλος αποδείχτηκε το Ποτάμι για τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διήμερη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει στο «κενό» η συντονισμένη προσπάθεια υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών να τοποθετήσουν το Ποτάμι στους «οπαδούς» του «νεοφιλελεύθερου Πανεπιστημίου». Απέναντί τους βρήκαν τον Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος – αν και ο ίδιος διδάσκει στο ΕΜΠ – «στοχοποιήθηκε» ως «δήθεν εχθρός» του δημόσιου Πανεπιστημίου!

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, οι συνάδελφοι του Ευκλείδης Τσακαλώτος (Οικονομικών), Χριστόφορος Βερναρδάκης (Επικρατείας), Χρήστος Σπίρτζης (Υποδομών), η Σία Αναγνωστοπούλου (πρώην αν. υπουργός Παιδείας) και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, αφού επιτέθηκαν με δριμύτητα στον νόμο Διαμαντοπούλου, επιχείρησαν να εμφανίσουν όσους διαφωνούν με τον οπισθοδρομικό νόμο Γαβρόγλου, ως «πολέμιους» του δημόσιου Πανεπιστημίου, μεταξύ αυτών και το Ποτάμι.

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο, όμως, δεν χρειάζεται λόγια και «αριστερίστικες διαλέξεις», αλλά έργα και μάλιστα επιστημονικά. «Αν αθροίσετε όλες τις αναφορές στο επιστημονικό έργο και των 17 βουλευτών πανεπιστημιακών του ΣΥΡΙΖΑ, και πάλι δεν φτάνουν τις αντίστοιχες δικές μου» σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τονίσει πως προβάλει και υπηρετεί σωστά το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Και συμπλήρωσε ότι οι δείκτες του επιστημονικού έργου «δεν είναι ούτε νεοφιλελεύθεροι, ούτε σοσιαλιστικοί, ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί».