«Μπελάδες» στα εκτός Δημοκρατικής Συμπαράταξης κόμματα και πρόσωπα με αναφορά στην ευρύτερη Κεντροαριστερά φαίνεται πως δημιουργεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για την ηγεσία του νέου φορέα.
Η κίνηση του δημάρχου Αθηναίων τους στερεί, κατά την άποψη της Χαριλάου Τρικούπη, το βασικό πολιτικό επιχείρημα που χρησιμοποιούσαν για να μην αποδεχθούν το κάλεσμα για συμπόρευση που τους απευθύνει η Φώφη Γεννηματά. Η καμπάνα χτυπάει κυρίως για το Ποτάμι και την Άννα Διαμαντοπούλου, που θέλοντας να αποφύγουν το τελευταίο διάστημα οποιαδήποτε έκκληση για συμμετοχή στο εγχείρημα της ΔΗΣΥ, ανέφεραν πως η όλη ιστορία είναι «μια εσωκομματική διεργασία του ΠΑΣΟΚ που δεν μας αφορά».
Πλέον, η συμμετοχή του -εκτός Χαριλάου Τρικούπη- Γ.Καμίνη, «νομιμοποιεί» και σε ευρύτερα ακροατήρια την κίνηση για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, δημιουργώντας πολιτικό πρόβλημα σε όσους αρνούνται να συμμετάσχουν στην διαδικασία. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα στελέχη εκείνα του ΠΑΣΟΚ που θέτουν ευθέως το ερώτημα «Και τώρα πως θα αρνηθείτε;», υπονοώντας πως οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία δεν θα μπορέσει να γίνει πιστευτή από τον κόσμο της παράταξης.
Ο Ανδρέας ξανά στο προσκήνιο
Την ίδια στιγμή που οι διεργασίες στην ΔΗΣΥ συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς παρά το προχωρημένο θέρος, μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η παρέμβαση του ιστορικού στελέχους της παράταξης Κώστα Λαλιώτη, μέσα από άρθρο του στο thecaller.gr.
Σε αυτό, ο πρώην υπουργός υπερασπίζεται με πάθος τα πεπραγμένα και την κληρονομιά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, προσπαθώντας έτσι να αποδομήσει την ρητορική εκείνων που αναφερόμενοι στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, προσπαθούν να του «φορτώσουν» την αιτία για όλα τα δεινά που έχει περάσει η χώρα.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν πως η παρέμβαση Λαλιώτη, εκτός από την υποστήριξη του έργου του Ανδρέα, έχει και σαν στόχο να ξυπνήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των στελεχών του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος, στοχεύοντας μέσα από αυτό στο σήμερα. Άλλωστε, μόνο τυχαίες δεν είναι οι επιθέσεις που εξαπολύει κατά των κυβερνήσεων Ράλλη και Μητσοτάκη, τις οποίες και διαδέχθηκε το 1981 και το 1993 αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί βλέπουν στο άρθρο του ένα αρκετά σαφές μήνυμα προς ορισμένα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που καλοβλέπουν μια μετεκλογική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία.
Πηγή: NEWS 247