ΔΗΣΥ: Nτροπή της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, για την νέα τροπολογία – ντροπή της κυβέρνησης για το προσφυγικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Η τροπολογία της κυβέρνησης προσπαθεί να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τις δικές της πολεοδομικές και άλλες παραβάσεις στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Μεταξύ άλλων:
Χρεώνει τις ζημιές που προκλήθηκαν  στις ιδιοκτησίες πολιτών στην Ειδομένη στους πρόσφυγες. Οι ζημιές χρεώνονται στους πρόσφυγες και ο λογαριασμός στους νόμιμους μετανάστες με επιχειρήματα και συμβολισμούς  που προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη.  Το είχαν κάνει πριν λίγο καιρό και για την Μόρια. Τι κι αν τότε αντέδρασαν κόμματα, οργανώσεις δικαιωμάτων και μεταναστών.  Αμετανόητοι…

Οι συνθήκες συνωστισμού εντός των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι εκτός πλαισίου λογικής αλλά και νομιμότητας. Είναι πηγή κινδύνων για τους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά και την ασφάλεια στην περιοχή.  Έχουν ήδη χαθεί ανθρώπινες ζωές και τα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, επεισόδια είναι στην ημερήσια διάταξη.

Αυτές ακριβώς τις συνθήκες συνωστισμού  νομιμοποιεί και παγιώνει η κυβέρνηση με την πρώτη παράγραφο της τροπολογίας που κατέθεσε. Αντί για αποσυμφόρηση των νησιών επιλέγουν την περαιτέρω συμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.  Αφού έφτιαξαν την πυριτιδαποθήκη τώρα ετοιμάζουν το φυτίλι.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να δώσει νόμιμες και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει.”