Χρηστίδης: Η Κεντροαριστερά είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει

Η συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής, δημοκρατικής, πρωταγωνιστικής παράταξης που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών αποτελεί προτεραιότητα της Φώφης Γεννηματά από την πρώτη στιγμή της εκλογής της.
Κάθε υποψηφιότητα που εισφέρει ιδέες, προτάσεις, λύσεις για την Παράταξη και την χώρα είναι ευπρόσδεκτη. Αυτό αφορά και τον κ. Καμίνη. Άλλωστε η Κεντροαριστερά, με κορμό το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 40 χρόνια πρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες αλλαγές που έδωσαν προοπτική στους Έλληνες πολίτες.

Η πρόσκληση φυσικά αφορά και το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Και φυσικά όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές, μακριά από τον λαϊκισμό και την συντήρηση.

Σε όποια εκλογική διαδικασία έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο οι υποστηριζόμενες δυνάμεις από την Συμπαράταξη είναι πολύ πάνω από τις αντίστοιχες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα μηνύματα των πολιτών, μαζί με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αποτελούν την βάση για να εκφράσουμε την δικιά μας πρόταση, όχι ως συμπλήρωμα, αλλά ως πρωταγωνιστές.

Η αυτόνομη πορεία της Συμπαράταξης, ως πολιτική απόφαση όλων των οργάνων του κόμματος αλλά και του πρόσφατου συνεδρίου μας, αποτελεί εχέγγυο για την επόμενη μέρα. Εμείς θα καταθέσουμε στις επόμενες εκλογές το προγραμματικό μας πλαίσιο στην κρίση του ελληνικού λαού. Κανένας μας δεν θέλει να δει αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες.

Δεν ήταν το μεγάλο πρόβλημα της χώρας ένας νέος νόμος για το άσυλο. Υπήρχε τέτοιος, αλλά δεν εφαρμοζόταν. Χρειαζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δίνει πρόσβαση στη γνώση και στη νέα πληροφορία για τους νέους πολίτες. Ο νόμος Γαβρόγλου κλείνει τα πανεπιστήμια μας, αντί να τα ανοίγει στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο συμβολισμός της αριστείας είναι σημαντικός. Η ευγενής άμιλλα είναι σημαντικό εφόδιο για να πρωταγωνιστήσεις στη ζωή σου. Άριστοι, όμως, είναι και αυτοί που κάνουν τρεις δουλειές για να ζήσουν τις οικογένειες τους, αυτός που εργάζεται ως ντελιβεράς και αγωνίζεται να κάνει καλά τη δουλειά του, υπό αντίξοες συνθήκες. Άριστοι είναι όλοι αυτοί που συμβάλλουν στην οικογενειακή τους προκοπή, όσοι προσπαθούν να βγάλουν τον εαυτό τους, την οικογένεια τους και την χώρα τους από την κρίση. Και αυτή η προσπάθεια πρέπει πάντα να επιβραβεύεται.

(Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη-Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ)