Χρηστίδης για Λαλιώτη και Καμίνη

«Κάθε πολιτικό στέλεχος επιλέγει πότε θα τοποθετηθεί και ο Κώστας Λαλιώτης έχει και ένα δικαίωμα παραπάνω να τοποθετείται» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» σχολιάζοντας την πρόσφατη παρέμβαση του ιστορικού στελέχους του κινήματος.

«Μια αποτίμηση περίπου 100 σελίδων, σαν αυτή που έκανε ο Κώστας Λαλιώτης για την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι κάτι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι, με πολύ μεγάλη προσοχή, πριν βγάλουν συμπεράσματα, τα οποία είναι επιπόλαια για το σήμερα της παράταξης» είπε ο κ. Χρηστίδης, προτρέποντας να «μην πάμε να προσαρμόσουμε, με βάση έναν τίτλο μίας εφημερίδας που δίνουν οι δημοσιογράφοι, κάποια δεδομένα τα οποία αφορούν μία συγκεκριμένη περίοδο και την αποτίμησή της».

«Αδικεί τον Κώστα Λαλιώτη οποιαδήποτε αναφορά, η οποία έχει να κάνει με το σήμερα και προσαρμόζοντάς τον ή αναλύοντάς τον με βάση τα σημερινά δεδομένα. Το αφιέρωμα, το οποίο έκανε ο Κώστας Λαλιώτης στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και την περίοδο από το 1981 και ύστερα, είναι ένα αφιέρωμα περίπου 100 σελίδες με ντοκουμέντα, αρχή, μέση και τέλος. Αναφέρεται στο πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετώπισε οικονομικές κρίσεις, πως έδωσε διέξοδο στον ελληνικό λαό» εξήγησε και διευκρίνισε: «Δεν έχει να κάνει με μία συζήτηση που να αφορά τα εσωτερικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Έχει να κάνει με ένα αφιέρωμα, αντίστοιχο με αυτά τα οποία έχει κάνει και στο παρελθόν- πολύ πρόσφατα μάλιστα έκανε και ένα αντίστοιχο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, για τη θέση του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε:

«Εξαρχής η προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά είναι μία προσπάθεια, που ήθελε να εντάξει κάθε δύναμη, πρόσωπο, αντίληψη, η οποία στον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο έχει να καταθέσει προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της παράταξης και της χώρας. Υπό αυτή την έννοια η συμμετοχή μίας υποψηφιότητας σαν του κ. Καμίνη είναι μία υποψηφιότητα η οποία πληροί όλες αυτές τις συνθήκες».

«Η κ. Γεννηματά δεν έχει δώσει δείγματα ότι φοβάται κάτι, έχει αναλάβει μία διαδικασία ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και έχει καταφέρει μετά από δύο και πλέον χρόνια να έχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη μία προοπτική» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «με κάθε υποψηφιότητα θα διευρύνεται η βάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και φυσικά η εκλογή ηγεσίας τον Οκτώβρη, είναι εκλογή η οποία περιλαμβάνει όλη την προοδευτική δημοκρατική παράταξη».

«Όταν μπαίνεις σε μια εκλογική διαδικασία σταματά η μουσική δωματίου και μπαίνουμε σε δημόσιες συζητήσεις και δημόσια συναυλία. Όλοι μπορούν να βγουν, να πουν τις απόψεις τους, να τοποθετηθούν και να κριθούν από τον ελληνικό λαό και την κοινωνική βάση της παράταξης. Η εκλογική διαδικασία θα σηματοδοτήσει πάνω σε αρχές, ιδέες και αξίες το μέλλον και της παράταξης και της χώρας» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Πηγή: kathimerini.gr