«Χάνονται 2.500 θέσεις εργασίας και ο κ. Τσίπρας κρύβεται »

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές Γιάννης Μανιάτης με αφορμή την ακύρωση των εγκαινίων των εγκαταστάσεων στην Χαλκιδική έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αρκετά πια με την κοροϊδία και το κρυφτούλι του κ. Τσίπρα στην επένδυση των μεταλλείων Χαλκιδικής. Αφορά στη  μεγαλύτερη επένδυση της χώρας, άνω του 1 δις. € και τους 2.500 εργαζομένους, η κραυγή αγωνίας των οποίων εκφράζει την «οργή του λαού» για  την κυβέρνηση.

Δεν μπορούν πια να υποκρίνονται ότι δήθεν θέλουν επενδύσεις στη χώρα και την ίδια στιγμή ο κ. Σταθάκης να παγώνει την επένδυση στέλνοντάς την δήθεν στη διαιτησία, χωρίς όμως κανένας να γνωρίζει πιο είναι τουλάχιστον το αντικείμενο αυτής της διαιτησίας.

Πολύ περισσότερο που όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν καταδείξει ότι η επένδυση λειτουργεί με τους αυστηρότερους Ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές.

Εξάλλου, οι ίδιοι οι  εργαζόμενοι καταγγέλλουν, ότι η αδειοδότηση που  είναι σε εκκρεμότητα  έχει ήδη  προ πολλού εγκριθεί από όλη  την υπηρεσιακή ιεραρχία κι έχει παγώσει στο συρτάρι του υπουργού κ. Γ. Σταθάκη περιμένοντας την τυπική κατ’ ουσίαν υπογραφή του.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει και σε διεθνές επίπεδο να αποδείξει ότι η χώρα μας διαθέτει στοιχειωδώς σοβαρή κυβέρνηση.

Πολύ περισσότερο που ο ακροδεξιός συγκυβερνήτης κ. Π. Καμμένος μετά τη δήθεν ρομφαία της ορθοδοξίας επισείει τώρα και τη δήθεν ρομφαία της οικολογίας. Δεν μπορεί άλλο πια ο κ. Πρωθυπουργός να κρύβεται στο Μαξίμου.».