Αφοπλιστική η Γεννηματά για την υγεία: Άδειο πουκάμισο το νομοσχέδιο

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για θέματα διαφάνειας άσκησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, ζητώντας να διερευνηθεί τώρα η υπόθεση της προμήθειας διόπτρων νυκτός στο στρατό. 

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι πρόσφατα είδαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία σχετικά με την απευθείας ανάθεση με υψηλές τιμές παραγγελιών για διόπτρες νυκτός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Το θέμα επιβάλλεται να διερευνηθεί» ανέφερε η κυρία Γεννηματά  και ουσιαστικά περιέγραψε την υπόθεση ως σκάνδαλο. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπλέξουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στα ολισθηρά και επικίνδυνα πεδία των σκανδάλων» ξεκαθάρισε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι μιλά μόνο για υποθέσεις διαφάνειας που αφορούν του άλλους αλλά κάνει «γαργάρα» όσα αφορούν τον Τσίπρα και τους υπουργούς του. Έκανε, μάλιστα λόγο για τις «τυχοδιωκτικές και προπαρασκευαστικές ενέργειες για έξοδο από το Ευρώ Τσίπρα – Βαρουφάκη μέχρι τη μη έκδοση πράξεων τιμολόγησης φαρμάκων και όσα έγιναν με γνωστούς εργολάβους-φίλους και  τις νυχτερινές τροπολογίες που χάριζαν εκατομμύρια».

Ταυτόχρονα στηλίτευσε τις αναφορές του πρωθυπουργού σε χαμογελαστά πρόσωπα λέγοντας ότι «σε μια κοινωνία που δεν χαμογελά η νεολαία δεν υπάρχουν πολλά χαμογελαστά πρόσωπα». Επικαλέστηκε μάλιστα έρευνα που καταδεικνύει ότι το 75% των νέων θέλουν να φύγουν από τη χώρα. «Αφήστε την προπαγάνδα. Λύσεις τώρα στα προβλήματα των νέων ανθρώπων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο για την Υγεία

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε όμως επίθεση στην κυβέρνηση και για το συζητούμενο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Μίλησε, μάλιστα, για ένα «πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο» του υπουργείου Υγείας που αποτελεί ουσιαστικά ένα «μη νομοσχέδιο». Το χαρακτήρισε δε ένα «άδειο πουκάμισο» το οποίο δεν διασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους για τις νέες δομές τις οποίες συγκροτεί.