10,7 δισ. φόροι με μηδαμινή ανταπόδοση για τους πολίτες

“Έληξε η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα από τις 23 Ιουλίου. Είναι η ημέρα φορολογικής ελευθερίας κατά την οποία οι πολίτες σταμάτησαν να δουλεύουν για το κράτος. Από σήμερα και κάθε μήνα μέχρι και τις αρχές της επόμενης χρονιάς υπάρχει και μία φορολογική υποχρέωση για τους πολίτες. Θα πληρώσουν 10,7 δισ. ευρώ συνολικά” σχολιάζει το “Ποτάμι” προσθέτοντας:

“Το όφελος για όσους έχουν ανάγκη και η ανταπόδοση σε όσους είναι συνεπείς είναι, όμως, μηδαμινά. Η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία ανάμεσα στις 30 ανεπτυγμένες οικονομίες όσον αφορά τους δείκτες κοινωνικής προστασίας, τις υπηρεσίες υγείας, τις ψηφιακές υποδομές και την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν εχθρικά τους ελεύθερους επαγγελματίες και την Ελλάδα που παράγει, εξοντώνοντάς τους με φόρους. Την επόμενη φορά τουλάχιστον που θα πανηγυρίσει ο κ. Τσίπρας, να μην ξεχάσει να ευχαριστήσει τα εκατομμύρια των συνεπών φορολογούμενων που κρατάνε όρθια την χώρα. Αυτούς που πλήρωσαν με πολλά χρόνια υπερφορολόγησης το γύρισμα από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα. Η κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα τελευταία την ανάπτυξη αλλά είναι ανίκανη να τη φέρει. Ξέρει μόνο να φορολογεί για να συντηρεί το κομματικό της κράτος.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα από τις 23 Ιουλίου. Είναι η ημέρα φορολογικής ελευθερίας κατά την οποία οι πολίτες σταμάτησαν να δουλεύουν για το κράτος. Από σήμερα και κάθε μήνα μέχρι και τις αρχές της επόμενης χρονιάς υπάρχει και μία φορολογική υποχρέωση για τους πολίτες. Θα πληρώσουν 10,7 δισ. ευρώ συνολικά.

Το όφελος για όσους έχουν ανάγκη και η ανταπόδοση σε όσους είναι συνεπείς είναι, όμως, μηδαμινά. Η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία ανάμεσα στις 30 ανεπτυγμένες οικονομίες όσον αφορά τους δείκτες κοινωνικής προστασίας, τις υπηρεσίες υγείας, τις ψηφιακές υποδομές και την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν εχθρικά τους ελεύθερους επαγγελματίες και την Ελλάδα που παράγει, εξοντώνοντάς τους με φόρους. Την επόμενη φορά τουλάχιστον που θα πανηγυρίσει ο κ. Τσίπρας, να μην ξεχάσει να ευχαριστήσει τα εκατομμύρια των συνεπών φορολογούμενων που κρατάνε όρθια την χώρα. Αυτούς που πλήρωσαν με πολλά χρόνια υπερφορολόγησης το γύρισμα από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα. Η κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα τελευταία την ανάπτυξη αλλά είναι ανίκανη να τη φέρει. Ξέρει μόνο να φορολογεί για να συντηρεί το κομματικό της κράτος.”