«Το κυρίαρχο για εμάς είναι να δίνουμε απαντήσεις για τα προβλήματα που έχει ο τόπος»

Προσερχόμενος στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο Ινστιτούτων, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε δήλωση στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Το κυρίαρχο για εμάς δεν είναι να μπαίνουμε σε έναν συνεχή διάλογο διαδικασιών, αλλά να δίνουμε απαντήσεις για τα προβλήματα του τόπου», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον χώρο του κέντρου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των Ινστιτούτων «Π² – Πρόοδος στην Πράξη» και του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

«Το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή πορεύεται με συμμάχους και με αυτό τον τρόπο συνεχίζει με τους συμμάχους που πιστεύουν στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση», επεσήμανε ο επικεφαλής του Κινήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη έχουν ως εξής:

Για την «κοινή εμφάνιση» των δύο Ινστιτούτων

Το Ποτάμι, από τη στιγμή που ξεκίνησε, πορεύεται με συμμάχους, είτε από την παρελθούσα πολιτική ζωή, είτε από την κοινωνία. Συνεχίζουμε, λοιπόν, αυτό τον δρόμο και έχουμε δυνατούς συμμάχους. Πιστεύουμε στον εκσυχρονισμό και στη μεταρρύθμιση και νομίζω ότι τελικά -γιατί αυτό μετράει στον κόσμο- έχουμε τις σωστές προτάσεις για την κοινωνία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το κάνουμε στο θέμα της παιδείας, το κάνουμε στο θέμα της παραγωγής και σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor 1

Όλα αυτά πρέπει να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θα περιμένουμε να δούμε τη συγκεκριμένη πρόταση της ΝΔ. Η δική μας άποψη, πέρα από τους τίτλους, έχει διατυπωθεί εξαρχής. Από τη μια θέλουμε άπλετο δικαστικό φως στην υπόθεση. Δεν έχει κανείς ασυλία σε αυτή τη χώρα. Και από την άλλη βέβαια με κανένα τρόπο δεν συγχωρούμε την εμπλοκή υπουργών σε δικαστικές υποθέσεις. Δεν μπορεί ένας υπουργός να σηκώνει το κινητό του τηλέφωνο και να μιλάει με ισοβίτες για μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση. Η κοινωνία τα έχει μοιρασμένα και ξεκάθαρα στο μυαλό της, ενώ η κυβέρνηση δεν τα έχει. Και δικαστική διερεύνηση απόλυτη αλλά και καμία εμπλοκή των πολιτικών στις δικαστικές υποθέσεις. Φαντάζεστε να ήταν ένα στέλεχος από το Ποτάμι ή από τη ΝΔ ή από οποιοδήποτε άλλο κόμμα που θα συνομιλούσε με τους ισοβίτες για μια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση τι θα έλεγαν από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Αυτά είναι πράγματα που δεν έχουν σχέση με μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα. Πιθανόν να συμβαίνουν στο Σουδάν, δεν είμαι καν σίγουρος, αλλά πάντως δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα.

Για το Κέντρο

Οι απαντήσεις θα δοθούν στον σωστό χρόνο. Το Ποτάμι έχει στελέχη και όργανα. Συζητάμε τα διάφορα που ακούγονται από τους πολιτικούς αρχηγούς και από τα συνέδριά τους και προφανώς θα πάρουν τις απαντήσεις τη στιγμή που πρέπει. Πάντως το κυρίαρχο για εμάς δεν είναι να μπαίνουμε σε ένα συνεχή διάλογο διαδικασιών αλλά να δίνουμε απαντήσεις για τα προβλήματα που έχει ο τόπος. Τα προβλήματα που έχει ο τόπος είναι πολλά, βλέπετε ότι ακόμα και σήμερα υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων, υπάρχουν αντιρρήσεις από την Ευρώπη για τον τρόπο που πορεύεται η κυβέρνηση. Αυτά είναι τα σημαντικά και με αυτά θα ασχοληθούμε. Και στο χρόνο που πρέπει θα δώσουμε τις απαντήσεις στις διάφορες προσκλήσεις και προκλήσεις.