Δύο εξαιρετικές συναντήσεις είχε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Η πρώτη έγινε σε συνέχεια της πρότασής που είχε κάνει στο συνέδριο την προηγούμενη εβδομάδα που πρότεινε τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο να είναι επικεφαλής της προσπάθειας διεύρυνσης της Kεντροαριστεράς αναλαμβάνοντας με το κύρος που διαθέτει την διαφανή διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στην ενιαία ΔΗΣΥ. Η δεύτερη συνάντηση ήταν με τον ευρωβουλευτή της ΕΛΙΑΣ κ. Νίκο Ανδρουλάκη που στο παρελθόν είχε ταχθεί ανοικτά κατά ορισμένων αποφάσεων της κ. Γεννηματά που είχαν ως αποτέλεσμα την διεξαγωγή του συνεδρίου και την παραίτηση των μελών της ΚΠΕ καθώς και του πρώην γραμματέα Στέφανου Ξεκαλάκη.
Στην πρώτη συνάντηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η οποία θα αναλάβει και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της σοσιαλδημοκρατίας και του κέντρου σε ενιαία έκφραση, είχε συνομιλία με τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο ο οποίος θα αποτελέσει την κορωνίδα της εκλογικής διαδικασίας το φθινόπωρο και μάλιστα είπε και ο ίδιος στην κ. Γεννηματά ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε τα κόμματα του κέντρου να ενοποιηθούν σε μια ενιαία κατεύθυνση και να μην είναι ο χώρος πολυδιασπασμένος. Να υπενθυμίσουμε πως ο διακεκριμένος Συνταγματολόγος Νίκος κ. Αλιβιζάτος, διατηρεί πολιτική φιλία με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος μάλιστα τον είχε προτείνει για το ύπατο αξίωμα της πολιτείας στη θέση δηλαδή του προέδρου Δημοκρατίας, κάτι όμως που ο καθηγητής δεν αποδέχθηκε λέγοντας τότε ότι έχει σπουδαίο έργο να κάνει στο πανεπιστήμιό του.
Κατά την δεύτερη συνάντηση της κ. Γεννηματά, αυτή τη φορά περισσότερο πολιτική, με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη είχε να κάνει με τις διαφωνίες του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τις αποφάσεις της κ. Γεννηματά που λόγω αυτών ακριβώς, υπήρξε το προηγούμενο διάστημα πολιτική ένταση μαζί του. Σήμερα όμως αυτές οι εντάσεις δεν υφίσταται όπως διαβεβαιώνουν όλες οι πλευρές και πολύ περισσότερο ανάμεσα στην επικεφαλής της ΔΗΣΥ με τον ευρωβουλευτή.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η μέχρι τώρα πορεία αλλά και η από εδώ και τώρα προοπτική που ανοίγεται σε όλον τον χώρο και για αυτό η κ. Γεννηματά, εξήγησε ότι όλοι έχουν την άποψή τους και πρέπει πόσο μάλλον οι ευρωβουλευτές , όπως ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά όπως τόνισε πολλές φορές μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει οι πάντες να κινούνται. Πάνω σε αυτό ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται να της είπε ότι συμφωνεί μαζί της και πως δεν είναι διατεθειμένος να κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση.
Του Βαγγέλη Γιακουμή στο thecaller.gr