Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση φέρεται σαν να βρίσκεται σε σχολική εκδρομή

«Η συζήτηση για την αξιολόγηση έγινε 20 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή της. Βέβαια ζούμε σε μια χώρα που το επίδομα θέρμανσης δόθηκε εν μέσω καύσωνα» ανέφερε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του πρόσφατου eurogroup δεν ισοσκελίζουν την επιβάρυνση που επέφερε η μεγάλη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Μια ατέλειωτη κρίση που έχει οδηγήσει την κοινωνία σε παραίτηση. Η καθυστερήσεις μονιμοποιούν την απαισιοδοξία. Σαν εξέδρα επαρχιακής ομάδας που παλεύει για την παραμονή. Και σε όλα αυτά η γνωστή ρητορική περί σκοτεινών συμφερόντων που μας αντιπαλεύονται» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης κατηγορώντας την κυβέρνηση λέγοντας ότι συμπεριφέρεται «σαν να βρίσκεται σε σχολική εκδρομή. Χαβαλές και από την άλλη λάσπη στους πολιτικούς αντιπάλους».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση λέγοντας «Για ποιο δημόσιο τόσοι φόροι; Αν έχεις την αίσθηση ότι υπάρχει φροντίδα κι ασφάλεια λες χαλάλι. Όμως, η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία ανάμεσα στις 30 ανεπτυγμένες κοινωνίες αναφορικά με τους δείκτες παρεχόμενης υγείας, εκπαίδευσης, τεχνολογίας. Εισφορές Σουηδίας αλλά παροχές τριτοκοσμικής χώρας. Αυτό σημαίνει μια άδικη κοινωνία. Το μέγεθος του Δημοσίου και η υπερφορολόγηση δημιουργεί μια ανελεύθερη κοινωνία».

Σκληρή κριτική άσκησε και για την ανεξέλεγκτη δράση συμμοριών. «Οσοι έχουν κάνει αδικήματα που επισύρουν ποινές έως 2 έτη απαλλάσσονται αν τα έχουν διαπράξει εως 31 Μαρτίου 2016. Αν τα κάνουν την επόμενη ημέρα, την 1η Απριλίου, καταδικάζονται. Αφήνουμε ολόκληρες γειτονίες στο έλεος των συμμοριών. Είναι παλιά ιστορία. Ομως με εσάς υπάρχει μια κουτοπόνηρη αντίληψη. Η ασυλία που δίνετε σε ομάδες στα Εξάρχεια και στα πανεπιστήμια είναι κάτι σαν Αριστερός φερετζές στην υπερφορολογία. Κάνετε ξανά λάστιχο το άσυλο για να διατηρήσετε καταστάσεις που οι ίδιοι φοιτητές καταγγέλλουν όπως πορνεία και ναρκωτικά».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην αντιθεσμική συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών λέγοντας «Οι χυδαίες γραβάτες που αναρτά ο κ. Καμμένος και οι απειλές Πολάκη στην Δικαιοσύνη δεν είναι εξαιρέσεις. Είναι μέρος της ταυτότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μια αντισυστημική χυδαιότητα που απευθύνεται προς αγανακτισμένους. Τους λέτε μη κοιτάς τα υπουργικά γραφεία αλλά τις αντισυστημικές δηλώσεις μας».

«Πρέπει να επιλέξουμε λύσεις χωρίς αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες αλλά λύσεις που σας προτείνει το προοδευτικό κέντρο» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.