Θεοχαρόπουλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν

«Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, βουλευτές δεν κατανοούν καν αυτά που πράττουν και ψηφίζουν τα τελευταία 2,5 χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων στη τηλεόραση του Σκάι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι «νομίζουν ότι είναι ευεργέτες, όπως είπε χθες υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τον σταματούν στον δρόμο και τον συγχαίρουν. Πού κυκλοφορούν; Εμάς μας σταματούν οι πολίτες και μας λένε ότι δεν τα βγάζουν πέρα, με ποιους μιλάνε οι κυβερνώντες;». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι το μόνο που κάνουν είναι να αντιπολιτεύονται την αντιπολίτευση και να μην μπορούν να δίνουν απαντήσεις για τις καθημερινές πράξεις τους σε σχέση με την οικονομία.

Για τα όσα είπε ο τέως Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σχετικά με τις δραματικές διαπραγματεύσεις πριν δυο χρόνια ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας είπε φτάνει αφού δέχθηκε τα πάντα και πλέον τα βαπτίζει όλα αυταπάτες για να ξεμπερδέψει. «Τσίπρας και Βαρουφάκης οδήγησαν τη χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και ΕΕ. Οι ευθύνες των εταίρων υπήρχαν και υπάρχουν και είναι σοβαρές. Ειδικά της ομάδας χωρών που είχαν αποφασίσει να πετάξουν την χώρα εκτός ευρωζώνης. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν τέτοιες φωνές στην ΕΕ. Δεν πρέπει να διευκολύνουμε αυτές τις φωνές με την πολιτική που ασκούμε», είπε.

Υπογράμμισε ότι η λύση για τη χώρα είναι εντός ΕΕ και Ευρωζώνης, αλλά με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ένα αναπτυξιακό σοκ που θα το συμφωνήσουμε μαζί με τους εταίρους συμπληρώνοντας ότι «πρέπει επιτέλους να καθίσουμε κάτω και με εθνική συνεννόηση να βρούμε λύσεις, στην οικονομία, στην παιδεία, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό είπε πως η Τουρκία και ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτοι παράγοντες και οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν είναι ευχάριστες, καθώς παραμένει μία κατάσταση που διαιωνίζεται πλέον. «Κάθε μη λύση οδηγεί σε χειρότερη κατάσταση στο Κυπριακό. Χρειάζεται ψυχραιμία από πλευράς της χώρας μας και σίγουρα δεν βοηθούν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, ο οποίος ρίχνει λάδι στη φωτιά. Δεν εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις ο υπουργός και επιτέλους πρέπει ο κ. Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του», κατέληξε.