Θεοχαρόπουλος: Να εκφοβίσει τη δικαστική εξουσία επιδιώκει η κυβέρνηση

«Στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η λογική «κατάληψης» και «ελέγχου» των θεσμών. Αυτή η πολιτική δεν είναι ούτε αριστερή ούτε προοδευτική, αλλά βαθιά καθεστωτική και συντηρητική»,δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και επικρίνει τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη για τις επικρίσεις στη Δικαιοσύνη.«Επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη, με τις συνεχείς επιθέσεις επιδιώκουν να εκφοβίσουν τη δικαστική εξουσία. Ο τρόπος αντιμετώπισης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια οδηγεί στην αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών που προφανώς δεν συνάδει με τη δημοκρατία».

Επίσης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα καθώς έπρεπε« ήδη να έχει αποπέμψει τον κ. Καμμένο από τη θέση του Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας. Πόσα ακόμη παραδείγματα χρειάζονται για να γίνει κατανοητό ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα», αναφέρει.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξηγεί ότι το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗ.ΣΥ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκλειστεί, καθώς οι ασκούμενες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με τον προοδευτικό χώρο και ο ίδιος έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με την επιλεκτική του συνεργασία δύο φορές με την εθνικολαϊκιστική δεξιά. «Εξάλλου οι ψευδεπίγραφες προσκλήσεις του κ. Τσίπρα είναι πυροτεχνήματα και τακτικισμοί μπροστά στα αδιέξοδα», αναφέρει.

Όσον αφορά τη συγκρότηση και το χαρακτήρα του νέου φορέα της Κεντροαρισετράς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει: «Εάν υπάρξει διαφωνία για τη μορφή του φορέα μεταξύ όσων συμμετέχουν στο εγχείρημα τότε η λύση είναι η διπλή κάλπη. Να αποφασίσει δηλαδή για όλα η βάση της κεντροαριστεράς, τόσο για τον επικεφαλής όσο και για τη μορφή του φορέα».

Στην ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία απαντά: «Ποιου φορέα, του νέου και ενιαίου κόμματος ή του ομοσπονδιακού-πολυκομματικού φορέα; Σήμερα το ζητούμενο είναι να υπάρξει ενότητα του χώρου και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για έναν πραγματικά νέο και ενιαίο φορέα. Δικός μου σταθερός στόχος είναι η ενότητα και η ανανέωση».

Πηγή: Real News