Σύγκλιση της Επιτροπής Οικονομικών για τις αποκαλύψεις Γκλεν Κιμ ζητά ο Κωνσταντινόπουλος

Την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής παρουσία του νυν υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προκατόχου του Γιάνη Βαρουφάκη, ζητά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προκειμένου να υπάρχει πλήρης και επίσημη ενημέρωση για τις αποκαλύψεις του Κορεάτη συμβούλου Γκλεν Κιμ περί σχεδίου της κυβέρνησης Τσίπρα το 2015 για την έκδοση παράλληλου νομίσματος, με επιστολή του προς όλους τους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής (πλην της Χρυσής Αυγής), καλώντας τους να ανταποκριθούν θετικά στην πρωτοβουλία του ιδίου και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συνυπογράφοντας το σχετικό αίτημα.

«Εν γνώσει του κ. Τσίπρα, με την καθοδήγηση του κ. Βαρουφάκη, και με μισθό 125.000 ευρώ μηνιαίως, ο σύμβουλος (και) του κ. Τσακαλώτου Γκλεν Κιμ είχε επεξεργαστεί πλήρως, νομικά και τεχνικά, την έκδοση “παράλληλου νομίσματος”», επισημαίνει στην επιστολή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζητώντας την κλήση και του ίδιου του κου Κιμ.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος απέστειλε την

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σήμερα, αναβιώνουν οι μνήμες από το διχαστικό και – σύμφωνα με κορυφαίους έγκριτους Έλληνες νομικούς – αμφιλεγόμενης συνταγματικότητας και νομιμότητας δημοψήφισμα, στο οποίο ο κ.Τσίπρας οδήγησε τον ελληνικό λαό πριν από δύο χρόνια ακριβώς, ύστερα από μία περίοδο πέντε μηνών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καθ’όλη αυτή την περίοδο, ο κ.Πρωθυπουργός διατεινόταν πως η Κυβέρνηση «διαπραγματευόταν σκληρά» με μοναδικό στόχο την «παραμονή της χώρας στο ευρώ», ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται πως η ομάδα του, με επικεφαλής τον κ.Βαρουφάκη και υπό την καθοδήγηση του κ.Γκλεν Κιμ, απεργαζόταν μυστικά την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ο κ.Γκλεν Κιμ, στενός συνεργάτης του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ.Βαρουφάκη, αλλά και του νυν Υπουργού Οικονομικών κ.Ευκλ.Τσακαλώτου, σε ομιλία του την περασμένη Δευτέρα, παρουσίασε λεπτομερώς και ανέλυσε ενδελεχώς το σχέδιο για «παράλληλο νόμισμα», όπως το είχε σχεδιάσει και προετοιμάσει η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, εν γνώσει του Πρωθυπουργού. Η ομιλία του κ.Κιμ πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση του λαϊκιστικού κόμματος «5 αστέρων» στην Ιταλική Βουλή.

Ο κ.Γκλεν Κιμ, ακριβοπληρωμένος (125.000 ευρώ μηνιαίως η αμοιβή του, βάσει της ΠΝΠ της 31ηςΙουλίου 2015) σύμβουλος των κυρίων Βαρουφάκη και Τσακαλώτου, εκπονούσε επί μήνες, μαζί με ομάδα συνεργατών του, “Plan B” για την ελληνική οικονομία, υπό την επίβλεψη του κ.Βαρουφάκη και με την εξουσιοδότηση του κ.Τσίπρα. Το “Plan B” των κ.Κιμ, Βαρουφάκη και Τσίπρα προέβλεπε την έκδοση «παράλληλου νομίσματος», με το οποίο θα πληρώνονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ – σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του συμβούλου των δύο Υπουργών – είχε προχωρήσει τόσο η νομική όσο και η τεχνική επεξεργασία της έκδοσής του (παράκαμψη νομικών κωλυμάτων, σχεδιασμός και μορφή του «νομίσματος», κλπ.).

Είναι ξεκάθαρο πως η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα από φήμες, δημοσιεύματα, ομιλίες, αρθρογραφίες κλπ. Το ζήτημα πρέπει να ξεκαθαριστεί με τον επισημότερο και τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, μέσα στο Κοινοβούλιο. Για το λόγο αυτό και ζητώ άμεσα (εντός της Βουλευτικής Συνόδου) την σύγκληση έκτακτης Συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με πρόσκληση στον τέως και στον νυν Υπουργό Οικονομικών, κ.Βαρουφάκη και κ.Τσακαλώτο, καθώς και στον σύμβουλό τους κ.Γκλεν Κιμ, ώστε να ενημερώσουν αναλυτικά τη Βουλή σχετικά με τις προθέσεις, τους σχεδιασμούς και τις ενέργειές τους από τις 26 Ιανουαρίου 2015 έως και σήμερα, όσον αφορά την εισαγωγή «παράλληλου νομίσματος» στην Ελλάδα και την παραμονή (ή όχι) της χώρας στο ευρώ.

Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί σε όλους τους Βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων (πλην της Χρυσής Αυγής), ώστε να συνυπογράψουν το αίτημα, εφόσον συμφωνούν.