Στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι «υβριστικές» αναφορές Λοβέρδου προς την Εξεταστική

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παρέπεμψε η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα της Υγείας επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου όπου χαρακτηρίζει «στημένη» την Εξεταστική και καταλογίζει «πολιτική εξαχρείωση» στα μέλη της.

Η επιστολή του κ. Λοβέρδου περιλαμβάνει δήλωσή του στα Μέσα Ενημέρωσης της 20 Ιουλίου την οποία όμως απέστειλε χθες στην Εξεταστική. Σε αυτή ο πρώην υπουργός Υγείας τονίζει τα εξής σχετικά με την κατάθεσή του για το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν: «Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμα να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως».

Η αποστολή της επιστολής προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του προέδρου της Εξεταστικής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, όσο και του συνόλου των μελών της συμπολίτευσης. Ο κ. Μπαλωμενάκης μίλησε για προκλητικό κείμενο ενώ ο βουλευτής Σπύρος Λάππας αναφέρθηκε σε «αρνητικό στίγμα» του κ. Λοβέρδου. Ο Κωνσταντίνος Μορφίδης έκανε λόγο για «κατάπτυστη» επιστολή ενώ και η Αννέτα Καββαδία κατήγγειλε την «αλαζονική και εγωκεντρική» όπως είπε συμπεριφορά του κ. Λοβέρδου.

Στον αντίποδα η Εύη Χριστοφιλοπούλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπερασπίστηκε το δικαίωμα των βουλευτών να κρίνουν όπως νομίζουν. Εκ μέρους της ΝΔ ο Νότης Μηταράκης ανέφερε ότι τα σχόλια του κ. Λοβέρδου ήταν μεν καυστικά αλλά είναι στα πλαίσια των συνταγματικών καθηκόντων του ως βουλευτή. Αποστάσεις από τον κ. Λοβέρδο πήρε αντίθετα ο Γιώργος Βλάχος της ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι η Εξεταστική Επιτροπή «δεν είναι στημένη» αλλά στηλίτευσε το ότι ο Πρόεδρός της συναντήθηκε «κρυφά» με μάρτυρα την προηγούμενη εβδομάδα. Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν υπερψήφισαν την απόφαση για παραπομπή των δηλώσεων του κ. Λοβέρδου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.