Ποτάμι: Νομοσχέδια που γυρίζουν την χώρα πίσω, πλασάρονται ως προοδευτικά μέτρα

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν σε κάθε ευκαιρία ότι αδυνατούν να συγχρονίσουν την σκέψη και τα βήματά τους με τις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο» και «γυρίζουν και τη χώρα σε ένα παρελθόν από το οποίο οφείλει να ξεφύγει» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας για τις αναφορές κυβερνητικών πηγών, που έγιναν κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Αφού τελείωσαν τα παραμύθια περί ηρωικής διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση διαφημίζει αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος, ως το όχημα που θα μας οδηγήσει στη “νέα εποχή”» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι «νομοσχέδια με διατάξεις που γυρίζουν τη χώρα σε περασμένες δεκαετίες, τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος προχωράει, πλασάρονται ως προοδευτικά και φιλολαϊκά μέτρα».

«Αποτελούν πρόοδο οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για την Παιδεία, που επαναφέρουν ρυθμίσεις της δεκαετίας του ’80 και παγιώνουν την προβληματική κατάσταση στα ΑΕΙ, ακυρώνοντας ακόμη και τις λίγες μεταρρυθμίσεις που είχαν εφαρμοστεί;
Αποτελούν πρόοδο οι ρουσφετολογικές ρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Αποτελεί πρόοδο η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ;» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.