Παπανδρέου: «Συγκρούστηκα με συμφέροντα, δεν είπα κουβέντες, έκανα πράξεις»

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του 18ου Συμπόσιου της Σύμης, που φέτος πραγματοποιείται στην Ελούντα της Κρήτης, που αξιοποιεί και αναδεικνύει τις ομορφιές του νησιού, μίλησε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα και απάντησε σε ερωτήσεις για την προοπτική της χώρας και βεβαίως τις εξελίξεις στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι μία σημαντική, νέα πλατφόρμα», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και συνέχισε λέγοντας ότι «θα μπουν διαδικασίες και θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την εκλογή από τη βάση, αρχηγού». Έσπευσε να τονίσει ότι «η πολυμορφία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι στοιχείο θετικό» και συμπλήρωσε: «Ερχόμαστε ο καθένας με τις προτάσεις του, τις ιδέες του, με αυτονομία».

Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε ότι παραμένει ένας στρατιώτης σε αυτή την προσπάθεια και αυτό τον ρόλο θα υπηρετήσει.

Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως «είμαστε οι μόνοι που σηκώσαμε το βάρος της αρχικής κρίσης, και αυτή γνώση και η εμπειρία είναι ένας οδηγός, για το που πρέπει να πάει η Ελλάδα, τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες μέρες».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «υπάρχει σκοπιμότητα για αυτούς που θέλουν να απαξιώσουν την πολιτική, αφού οι πολιτικοί είναι η φωνή του λαού».

«Συγκρούστηκα με συμφέροντα, δεν είπα κουβέντες έκανα πράξεις, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, οι πολυεθνικές χάσανε 3 δις», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αποδείξαμε ότι έχουμε τη βούληση να συγκρουστούμε με τα κακώς κείμενα».