Όθωνας στο συνέδριο της ΔΗΣΥ: Οι κυβερνήσεις δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός και μέσον εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών

«Η απάντηση μας σε όσους βιάζονται και μας ρωτούν συνεχώς τι θα κάνουμε μετά τις εκλογές είναι σαφής. Η θέση μας για Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση δεν είναι ούτε σημαία ευκαιρίας, ούτε υπεκφυγή. Είναι δομικό στοιχείο της  πολιτικής μας πρότασης γιατί είναι θεμελιώδης προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσης για την πατρίδα» τόνισε στην ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Μανώλης Όθωνας.

Kα πρόσθεσε με νόημα: «Να μην έχουν καμία αγωνία. Αν μας δώσει εντολή ο λαός να είμαστε μέρος της λύσης θα το
πράξουμε. Γιατί εμείς είμαστε και παραμένουμε δύναμη πολιτικής ευθύνης και πολιτικής σταθερότητας.

Οι κυβερνήσεις δεν είναι για εμάς ούτε αυτοσκοπός ούτε μέσον εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών νομής και
διανομής υπουργικών ή άλλων αξιωμάτων. Η συμμετοχή στην κυβέρνηση έχει νόημα μόνο  αν μπορεί να δώσει βιώσιμη Λύση για τη χώρα και σύγχρονες προοδευτικές απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών. Επομένως μόνο μια ισχυρή πολιτικά κοινωνικά και κοινοβουλευτικά κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας που εμπεριέχει τις δικές μας βασικές «πράσινες» γραμμές μας αφορά.

Και συνέχισε: Αυτά για τους καλόπιστους είναι νομίζω απολύτως καθαρά. Αυτοί μας ενδιαφέρουν. Οι κακόπιστοι θα συνεχίσουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και θα εξακολουθούν να μας ρωτάνε άλλοι γιατί έτσι κάνουν τη δουλειά
τους και άλλοι γιατί έτσι νομίζουν ότι θα ξανακάνουν τις δουλειές τους… Εμείς ας φύγουμε από εδώ με μια
απόφαση.

Ότι αν τον μισό χρόνο που καταναλώνουμε – ακόμα και μεταξύ μας- για να αναρωτιόμαστε με ποιον θα συνεργαστούμε, τον αφιερώσουμε στην ενίσχυση της παράταξης, με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας, σύντομα θα διαπιστώσουν όλοι ότι δεν θα υπάρχει λόγος να τίθεται καν αυτό το ερώτημα.»