Ο σχολιασμός Ψαριανού για Τσίπρα, Τζαβάρα και… μολότοφ(ΦΩΤΟ)

Έναν ανέκδοτο διάλογο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Βουλή, την ώρα μάλιστα που στο βήμα ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, έφερε πρόσφατα στο φως ο «Βηματοδότης».

Συγκεκριμένα, το απόσπασμα της παραπολιτικής στήλης αναφέρει:

Σας είχα επισημάνει πολλές φορές από αυτή τη στήλη ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρέσκεται να λέει αστειάκια, τις περισσότερες φορές επιπέδου… Λυκείου, που μπορεί όμως να δημιουργήσουν προβλήματα, ακόμη και πολιτικά. Σας είχα επίσης αναφέρει για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κ. Τζαβάρα (φωτογραφία), ο οποίος το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται σε έναν πρώτης τάξεως… ατακαδόρο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Κάθεται συνήθως στις πρώτες σειρές, απέναντι από τα υπουργικά έδρανα, παρατηρεί τους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό και συχνά έχει, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, συνομιλία μαζί τους. Στην πραγματικότητα δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω, είτε αυτό είναι κάποιο συντακτικό λάθος, είτε νομικό, είτε ακόμη να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό, χωρίς βεβαίως να γραφτεί στα πρακτικά της Βουλής…

Στη συζήτηση για την Οικονομία, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο βήμα της Βουλής, ο κ. Τζαβάρας, όπως μου είπε, έπιασε συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Και τι συζήτηση… Ηταν η στιγμή που γινόταν λόγος για τον νόμο για την Παιδεία και πόσο αυτός είναι καταστροφικός, όταν ο κ. Τζαβάρας φώναξε στον Πρωθυπουργό: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ». Ακουσε τη λέξη μολότοφ ο κ. Τσίπρας και αποφάσισε να απαντήσει με αστειάκι στον κ. Τζαβάρα: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Ο κ. Τζαβάρας απάντησε αμέσως: «Τι κακό; Καίνε κόσμο». Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να επιστράτευσε όλο το χιούμορ του για να του απαντήσει: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;». Η συζήτηση εάν συνεχιζόταν θα είχε ενδιαφέρον, αλλά κάτι είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης και οι γαλάζιοι βουλευτές έστρεψαν την προσοχή τους προς τον αρχηγό και άρχισαν να τον χειροκροτούν.

Το δημοσίευμα σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός

 

athensvoice.gr