Ο νέος ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς και η νέα μεταπολίτευση

Σήμερα που η χώρα μας κλείνει επτά και κάτι χρόνια μέσα στην κρίση και φώς στο αδιέξοδο που μας τυλίγει δεν διαφαίνεται ας ανατρέξουμε στη πολιτική ιστορία της χώρας μας για κάποια διδάγματα.
Μετά τον εμφύλιο στη πολιτική ζωή του τόπου εμφανίστηκαν νέα πολιτικά κόμματα και νέοι πολιτικοί που αντικατέστησαν τα φθαρμένα πλέον κόμματα του μεσοπολέμου και τα οποία προσπάθησαν να αλλάξουν την οικονομική και κοινωνική δομή της χώρας μας.
Στην Μεταπολίτευση έγινε ξανά το ίδιο, νέοι πολιτικοί φορείς αντικατέστησαν τα φθαρμένα κόμματα της προηγούμενης περιόδου σηματοδοτώντας την ανάγκη να εκφράσουν τα νέα στρώματα της κοινωνίας αλλά και να βάλουν τη χώρα σε μια Ευρωπαϊκή πορεία μέσα στις δομές που η Ευρώπη δημιουργούσε.
Πέρασαν 40 και πλέον χρόνια μεταπολίτευσης όπου η χώρα αναπτύχθηκε μπήκε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και έδρεψε τους καρπούς μιας μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης.
Η επταετία της κρίσης όμως έβαλε τέλος και σε αυτή την περίοδο και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να επαναπροσδιορίσουμε το νέο πολιτικό πεδίο ατενίζοντας το μέλλον και όχι το παρελθόν.
Πρέπει να επανασχεδιάσουμε τη δομή του κράτους να προσδιορίσουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης για να ξαναφέρουμε τη χώρα μας στη κανονικότητα και στις ράγες της ανεπτυγμένης Ευρωπαϊκής μορφής.
Είναι προφανές πως στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που αρχίζει στη μετα-μεταπολιτευτική περίοδο νέα πολιτικά υποκείμενα και εργαλεία θα είναι αυτά που θα αντιπροσωπεύσουν τους πολίτες και τις ανάγκες της χώρας.
Ο Δημοκρατικός Προοδευτικός χώρος είναι αυτός που ιστορικά αναλαμβάνει το βάρος της πολιτικής αλλαγής και του νέου Κοινωνικού Συμβολαίου που χρειάζεται η εποχή.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι ανάγκη να πρωτοπορήσει σήμερα δημιουργώντας τον ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ προχωρώντας γρήγορα στο ιδρυτικό Συνέδριο του Ενιαίου Πολυτασικού Κόμματος εκφράζοντας τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία όπως αυτή επαναπροσδιορίζεται στην Ευρώπη.
Κλείνει αυτός ο ιστορικός κύκλος της μεταπολίτευσης και μαζί και οι κομματικοί σχηματισμοί που πρωταγωνίστησαν, κάτι που γίνεται φανερό σε όλες τις μετρήσεις γνώμης.
Ήρθε η ώρα να αφουγκραστούμε όλοι τις αγωνίες για το μέλλον και να προχωρήσουμε στο νέο κόμμα που θα εκπροσωπεί τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

 Του Τάσου Δαρσινού (Στο Matrix24)