Κουτσομύτης: «Tο έγκλημα που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή Καραμανλή-Παπαθανασίου χωρίς να αμφισβητείταν»

Μια ενδιαφέρουσα και κρίσιμη «λεπτομέρεια» θυμίζει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουτσομύτης σχετικά με την σημερινή εξοδο της Ελλάδας  από τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ευθύνες της κυβερνησης Καραμανλή.

Αναφέρει σχετικά ο γνωστός και έγκυρος δημοσιογράφος:

«Στις 4:30μμ ο Επίτροπος Μοσκοβισί θα ανακοινώσει την έξοδο της Ελλάδας μετά από 8 χρόνια από τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα τα πούμε με λεπτομέρειες αργότερα για αυτό το ζήτημα, αλλά για να έχετε μια εικόνα της υπόθεσης καλό είναι να γνωρίζετε ότι στη διαδικασία αυτή μπήκαμε την Άνοιξη του 2009 επί πρωθυπουργίας Καραμανλή και με Υπουργό Οικονομικών τον Παπαθανασίου, επειδή η Ελλάδα είχε ξεπεράσει τα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας, αφού η Κομισιόν θεωρούσε ότι η χώρα είχε έλλειμμα το 2007 3,5% και το 2008 4,4%.

Μετά από ενάμιση χρόνο μάθαμε ότι τελικά το έλλειμμα του 2007 ήταν 6,4% και όχι 3,5% όπως έλεγαν τα Greek statistics του μακαρίτη Κοντοπυράκη και το έλλειμμα του 2008 ήταν τελικά 9,4% (!) και όχι 4,4% όπως έλεγε στην Κομισιόν ο Παπαθανασίου.

Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με τη διένεξη για το υποτιθέμενο φούσκωμα των στοιχείων του 2009 από τον Ανδρέα Γεωργίου.

Αυτό το έγκλημα φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή Καραμανλή-Παπαθανασίου χωρίς να αμφισβητείται από κανέναν.»