ΚΙΝΗΜΑ Αχαϊας: Το νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου

Τα σημερινά εγκαίνια του στο Νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”, είναι ένα έργο το οποίο χαιρετίζεται ιδιαίτερα από το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Αχαΐας.

Για την κατασκευή του έχουν εμφανιστεί αρκετοί που αναφέρουν ότι λειτούργησαν ως καταλύτες. Όμως, η ιστορία έγραψε ότι το έργο ξεκίνησε εκ νέου , μετά την πρωτοβουλία των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας και με άμεση και ακαριαία ανταπόκριση του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, στο αίτημα αυτό.

Παρά το σταμάτημα των εργασιών , με την προηγούμενη κυβέρνηση να αθετεί τις υποσχέσεις της , το Νοσοκομείο συνεχίστηκε και ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή παρά τους δυσμενείς όρους, αφού ο τότε Πρωθυπουργός αφουγκράστηκε την δίκαιη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Πάτρας και της Αχαΐας.

Η στήριξη της πραγματικά δημόσιας υγείας – στο πλαίσιο της δημιουργίας του κοινωνικού κράτους και της στήριξης των κοινωνικών δικαιωμάτων – έγινε ήδη από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας το 1981 με την ίδρυση του Ε.Σ.Υ. από τον Γιώργο Γεννηματά στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου. Γι  αυτή την δημόσια υγεία παλέψαμε και παλεύουμε και γι’ αυτό με προσωπική παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού, η σοσιαλιστική κυβέρνηση \’09 – \’11 οδήγησε στην ολοκλήρωση του έργου.

Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι παραδίδεται ένα τέτοιο έργο, για το οποίο πάλεψε προσωπικά ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ενώ παράλληλα είναι ανάγκη να επισημαίνεται σε όλους τους τόνους, πως το έργο αυτό δεν ανήκει στην σημερινή κυβέρνηση, που προσπαθεί να το οικειοποιηθεί, αλλά είναι ένα έργο για το οποίο αγωνίστηκαν τόσο οι τοπικοί παράγοντες του Νοσοκομείου αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των τοπικών και περιφερειακών αναγκών αλλά και στο πλαίσιο της πραγμάτωσης του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των Ελλήνων πολιτών, για πρόσβαση στην δωρεάν δημόσια υγεία.