«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται σοφία και αποτελεσματικότητα»(VIDEO)

«Όλοι παραδεχόμαστε ότι ο ΟΑΣΘ είναι ένα κρατικοδίαιτος οργανισμός, ένα προβληματικό μοντέλο ιδιωτικής εταιρείας μονοπωλιακού χαρακτήρα. Είναι ιδιωτικός, όποτε τον συμφέρει και κρατικός όταν προέχει ο εναγκαλισμός με τα κόμματα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, όμως, προσέθεσε, δε διορθώνει επί της ουσίας την προβληματική κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, αφού δεν εισάγει καμία μεταρρύθμιση.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί το κατενάτσιο της κυβέρνησης, εφόσον κινείται προς την πλήρη κρατικοποίηση ενός Οργανισμού. Κρατικοποίηση, η οποία είναι ενάντια στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 1370/2017, που απελευθερώνει τις αστικές συγκοινωνίες από το 2019 και μετά.

Για την πρόβλεψη του Άρθρου 28 περί στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων σε όσους παρακωλύουν το έργο του ΟΑΣΘ, ο Γιώργος Αμυράς αναρωτήθηκε, αν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιστεύει ότι το ίδιο πρέπει να ισχύσει και στα μαγαζιά της Ερμού.