Γνώριζε ο Τσακαλώτος τα περί «παράλληλου νομίσματος;»

 

Με κάθε τρόπο σφυροκοπά η Δημοκρατική Συμπαράταξη την κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις του κορεάτη συμβούλου Γκλεν Κιμ αναφορικά με σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 για «παράλληλο νόμισμα».

Μετά τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που προωθεί την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών, οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, καλώντας τους να απαντήσουν ο μεν Ευκλείδης Τσακαλώτος εάν γνώριζε ή συμμετείχε στην εφαρμογή του σχεδίου «διπλό ή παράλληλο νόμισμα» καθώς και υπό ποιου την εντολή λειτουργούσε ο κος Κιμ, τον δεν Σταύρο Κοντονή εάν προτίθεται να ζητήσει από τις δικαστικές αρχές τη διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης εγκλημάτων περί το νόμισμα ή προπαρασκευαστικών πράξεων αυτών σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

“Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Σταύρο Κοντονή

Θέμα: «Οι ευθύνες Βαρουφάκη –Τσακαλώτου- Κοντονή από τις αποκαλύψεις σχετικά με την προετοιμασία «παράλληλου» νομίσματος»

Ο σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη, του κ. Τσακαλώτου και του κ. Τσίπρα, Γκλεν Κιμ αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο που είχε επεξεργαστεί η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στις αρχές του 2015 για το «διπλό» ή «παράλληλο» νόμισμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η αποκάλυψη αυτή έγινε στο πλαίσιο συζήτησης που οργάνωσε το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο στην ιταλική Βουλή.

Μέχρι σήμερα, και άλλα μέσα μαζικής Ενημέρωσης έχουν αναφερθεί στο σχετικό θέμα, καθώς επίσης και ο Οικονομολόγος Γκάλμπρεϊθ που συμμετείχε και σε σχετικές συζητήσεις, προσκεκλημένος από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 21-5-2015 ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή (Ερώτηση Κουτσούκου) αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη.

Τώρα, όμως, που με βάση και το χθεσινό γεγονός αποδεικνύεται ότι ο κ. Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επεξεργαζόταν και προετοίμαζε την εφαρμογή ενός «παράλληλου» νομίσματος και έλεγε ψέματα στη Βουλή, γεννώνται ερωτηματικά και προκύπτουν ευθύνες για την Κυβέρνηση συνολικά, για το οικονομικό επιτελείο και τη δικαιοσύνη.

Οι ευθύνες αυτές είναι ανεξάρτητες και πρόσθετες του αποδεδειγμένου, πλέον, γεγονότος ότι οι τυχοδιωκτισμοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόστισαν στη χώρα περίπου 100 δισ. ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Γνώριζε και συμμετείχε ο κ. Τσακαλώτος σ’ αυτές τις προεργασίες για την εφαρμογή του «διπλού» ή «παράλληλου νομίσματος» και με βάση ποίων εντολή ο σύμβουλός του, κ. Γκλεν Κιμ συμμετείχε στην επεξεργασία ενός τέτοιου σχεδίου;

2. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προτίθεται να ζητήσει από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διερευνήσουν ενδεχόμενη τέλεση εγκλημάτων περί το νόμισμα ή προπαρασκευαστικών πράξεων αυτών, σύμφωνα με τα άρθρα 207-215 Π.Κ.;

Οι ερωτώντες βουλευτές:
Κουτσούκος Γιάννης
Παπαθεοδώρου Θεόδωρος”