Γεννηματά: Ανίκανη η κυβέρνηση

«Εκατόν σαράντα χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν έως και 2,5 χρόνια για να υπολογισθεί η σύνταξή τους η οποία, μετά την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου είναι σημαντικά μειωμένη» δήλωσε η προέδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «είναι θλιβερή η κατάσταση, στην οποία η ανικανότητα και οι σκοπιμότητες της κυβέρνησης καταδικάζουν τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» και πρόσθεσε:

«Χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς ενιαίο κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, ο Οργανισμός αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη δήλωσή της εξέφρασε την άποψη ότι «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί» και υπογράμμισε ότι «είναι ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύσεις στα μεγάλα αυτά προβλήματα, που υπονομεύουν τον θεσμό της Κοινωνικής Ασφάλισης και το μέλλον της χώρας».

«Να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό»

Η «κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους, τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της Αττικής που “αλλάζουν” ιδιοκτησία» κατήγγειλε, μετά τη συνάντησή της με την Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων η πρώην υπουργός επισημαίνοντας ότι «ο διάλογος και η συνεργασία επιχειρήσεων και εργαζόμενων είναι όρος “κλειδί” για τη θετική πορεία του Τουρισμού».

Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, στη δήλωσή της, ότι απαραίτητη προυπόθεση είναι «οι νόμοι, οι συμβάσεις και οι συμφωνίες να γίνονται αποδεκτές και να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές για τους εργαζόμενους».

Τέλος, η  επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε στο υπουργείο Εργασίας «το οποίο οφείλει», όπως είπε η κ. Γεννηματά «με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζόμενων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ