Εκτός πραγματικότητας οι κυβερνώντες αυτοαποκαλούνται «ευεργέτες»(VIDEO)

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ και, μεταξύ άλλων τόνισε:

Εκτός πραγματικότητας οι κυβερνώντες αυτοαποκαλούνται «ευεργέτες»

  • Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, βουλευτές δεν κατανοούν καν αυτά που πράττουν και ψηφίζουν τα τελευταία 2,5 χρόνια.
  • Νομίζουν ότι είναι ευεργέτες, όπως είπε χθες υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τον σταματάν στο δρόμο και τον συγχαίρουν. Που κυκλοφορούν; Εμάς μας σταματούν οι πολίτες και μας λένε ότι δεν τα βγάζουν πέρα, με ποιους μιλάνε οι κυβερνώντες;
  • Έχουν ψηφίσει τα πιο δυσμενή μέτρα, που επηρεάζουν τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα και στην ουσία το μόνο που κάνουν είναι να αντιπολιτεύονται την αντιπολίτευση και να μην μπορούν να δώσουν απαντήσεις για τις καθημερινές πράξεις τους σε σχέση με την οικονομία.
  • Η φορολογία ασκείται οριζόντια σε όλους τους τομείς πολιτικής χωρίς σχέδιο. Η φορολογία δεν βγαίνει, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
  • Στο επίπεδο της καθημερινότητας στην κυβέρνηση δεν έχουν κανένα σχέδιο, “δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά”.

 

Για τα όσα αποκαλύπτει ο Ρέντσι: ο Τσίπρας είπε φτάνει αφού δέχθηκε τα πάντα και πλέον τα βαπτίζει όλα αυταπάτες για να ξεμπερδέψει

  • Τσίπρας και Βαρουφάκης οδήγησαν τη χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και ΕΕ. Οι ευθύνες των εταίρων υπήρχαν και υπάρχουν και είναι σοβαρές. Ειδικά της ομάδας χωρών που είχαν αποφασίσει να πετάξουν την χώρα εκτός ευρωζώνης. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν τέτοιες φωνές στην ΕΕ. Δεν πρέπει να διευκολύνουμε αυτές τις φωνές με την πολιτική που ασκούμε.
  • Δεν μπορούν να τα βαπτίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυταπάτες και να νομίζουν ότι ξεμπερδεύουν. Υπάρχουν ευθύνες για το ότι έχουμε 100 δις παραπάνω χρέωση της χώρας, για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα έχουμε capital controls, για την υπογραφή υπερταμείου για έναν αιώνα. Αυτά τα δέχτηκε ο κ. Τσίπρας επειδή είχε φτάσει σε αδιέξοδο την διαπραγμάτευση.
  • Τσίπρας και Βαρουφάκης άσκησαν μια πολιτική που την πληρώνουμε μέχρι και σήμερα, ενώ πλέον Τσίπρας και Τσακαλώτος υπογράφουν απαράδεκτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μια πενταετία, δεσμεύοντας την χώρα σε διαρκή λιτότητα και υπερφορολόγηση.

 

Η λύση θα έρθει με ένα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΟΚ και με ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

  • Η λύση είναι εντός ΕΕ και Ευρωζώνης, αλλά με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ένα αναπτυξιακό σοκ που θα το συμφωνήσουμε μαζί με τους εταίρους. Μας δίνει η Ε.Ε. 19 δις ευρώ αυτή την επταετία για αγροτικές επενδύσεις και αυτά τα λεφτά είναι αναξιοποίητα στα συρτάρια.
  • Πρέπει επιτέλους να καθίσουμε κάτω και με εθνική συνεννόηση να βρούμε λύσεις, στην οικονομία, στην παιδεία, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.  Με την σημερινή κατάσταση δείχνουμε ότι είμαστε ανώριμοι ως πολιτικό σύστημα.

 

Ελληνοτουρκικά – Κυπριακό

  • Η Τουρκία και ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτοι παράγοντες και οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν είναι ευχάριστες, καθώς παραμένει μία κατάσταση που διαιωνίζεται πλέον. Κάθε μη λύση οδηγεί σε χειρότερη κατάσταση στο Κυπριακό.
  • Χρειάζεται ψυχραιμία από πλευράς της χώρας μας και σίγουρα δεν βοηθούν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ρίχνει λάδι στη φωτιά. Δεν εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις ο υπουργός και επιτέλους πρέπει ο κ. Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του.